Solution to the quiz | GovernmentAdda
Home / Solution to the quiz

Solution to the quiz

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now

Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Get Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

Print Friendly, PDF & Email

Q1) 4 × 1 – 1 = 3

3 × 2 – 1 = 5

5 × 3 – 1 = 14

14 × 4 – 1 = 55

55 × 5 – 1 = 274

Answer: 274

Q2) 16 – 2.1 = 13.9

13.9 + 2.1 × 2 = 18.1

18.1 – 2.1 × 3 = 11.8

11.8 + 2.1 × 4 = 20.2

Answer: 20.2

Q3) 3 × 2 = 6

6 × 3 = 18

18 × 4 = 72

72 × 5 = 360

360 × 6 = 2160

Answer: 360

Q4) 6 × 0.5 = 3

3 × 1 = 3

3 × 1.5 = 4.5

4.5 × 2 = 9

9 × 2.5 = 22.5

Answer: 22.5

Q5) 24 + 22 = 28

28 + 42 = 44

44 + 62 = 80

80 + 82 = 144

144 + 102 = 244

Answer: 28

Q6) 2*2 =4

4*3 =12

12*4 =48

48*5 =240

240*6 =1440

Answer: 240

Q7) 22 – (2.3*1) =19.7

19.7 + (2.3*2) =24.3

24.3 – (2.3*3) = 17.4

17.4 +(2.3*4) =26.6

26.6 – (2.3*5) =15.1

Answer: 26.6

Q8) 5*1 -1 = 4

4*2 -1 =7

7*3 -1 =20

20*4 -1 =79

79*5 -1 =394

Answer: 364

Q9) 32 + 22 = 36

36 + 42 =52

52 + 62 = 88

88 + 82 = 152

152 +102 = 252

Answer: 36

Q10) 21+16 =37

37+3.2 =40.2

40.2+ (16*3) = 88.2

88.2 + (3.2*2) =94.6

94.6 + (48 *3) =238.6

Answer: 238.6

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

error: