Banking Quiz Set- 56 | | GovernmentAdda
Home / Banking Awareness / Banking Quiz Set- 56

Banking Quiz Set- 56

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now

Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Get Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

Print Friendly, PDF & Email

1. A bank wishes to undertake insurance business. Whose permission is necessary before commencement of insurance business?
a) Life Insurance Corporation of India
b) General Insurance Corporation of India
c) Insurance regulatory and development authority
d) Reserve Bank of India
e) none of the above

2. Which among the following is called as non performing assets?
a) Assets that can exchange income
b) Assets that eases to earn interest income
c) assets that have not been commented upon by the auditors
d) all the above
e) none of the above

3. Which of the following does not pertain to non performance assets?
a) Sub standard assets
b) doubtful assets
c) loss assets
d) all the above
e) standard assets

4. What do you mean by the term called as “DRT”, when it comes to recovery of bank dues?
a) Debt Recovery Tribunal
b) Debtor recovery tribunal
c) Debt reminder tribunal
d) Debt recovery tariff
e) Delhi Road transport

5. Which of the following has introduced “Banking Ombudsman” in our country?
a) Reserve Bank of India
b) Indian Bank’s association
c) National Institute of Bank Management
d) Indian Institute of Banking and Finance
e) none of the above

6. In the term “CIBIL’, what do you mean by “B”?
a) Bank
b) Bureau
c) Borrower
d) Bench
e) none of the above

7. Which of the following has set up Rural Infrastructure Development Fund?
a) National Bank for agriculture and rural development
b) Reserve Bank of India
c) State Bank of India
d) five major commercial banks
e) none of the above

8. When a currency is converted into any other currency without any limit and for any purpose, it is called as
a) Fully convertible
b) partially convertible
c) controlled convertible
d) not at all convertible
e) none of the above

9. External commercial borrowings is a part of
a) Balance of payment
b) balance of trade
c) current account
d) capital account
e) none of the above

10. External commercial borrowings are governed under:
a) Foreign Exchange Regulation act
b) Securitisation and Reconstruction of Financial assets and enforcement of security interest act
c) Debt Recovery Tribunal act
d) Foreign exchange management act
e) None of these

Answers:

1-C
2-B
3-E
4-A
5-A
6-B
7-A
8-A
9-D

10-D

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Banking Awareness : Types of deposit accounts Quiz

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now Quant Booster – A Complete Maths …

error: