Computer Quiz for IBPS | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Free Mock Test Attempt Now For Free
IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. What is the responsibility of the logical unit in the CPU of a computer?
a) Producing result
b) Comparing numbers
c) Controlling flow of information
d) Performing mathematical operations
e) Controlling flow of data

2. Abacus was the first ___
a) Electronic computer
b) Mechanical computer
c) Electronic calculator
d) Mechanical calculator
e) Electronic chip

3. If in a computer, 16 bits are used to specify address in a RAM, the number of addresses will be ___
a) 216
b) 65,536
c) 64K
d) 128K
e) 135K

4. Instructions and memory address are represented by ___
a) Character code
b) Binary code
c) Binary word
d) Parity bit
e) Bite code

5. The terminal device that functions as a cash register, computer terminal and OCR reader is:
a) Data collection terminal
b) OCR register terminal
c) Video Display terminal
d) POS terminal
e) None of the above

6. A set of flip flops integrated together is called ____
a) Counter
b) Adder
c) Register
d) Flip flop
e) All of the above

7. People often call ______ as the brain of computer system.
a) Control Unit
b) Arithmetic Logic Unit
c) Central Processing Unit
d) Storage Unit
e) Store data

8. Which of the following is used for manufacturing chips?
a) Bus
b) Control unit
c) Semiconductors
d) a and b only
e) None of the above

9. The value of each bead in heaven is ___
a) 1
b) 3
c) 5
d) 7
e) 8

10. The first computer introduced in Nepal was ___
a) IBM 1400
b) IBM 1401
c) IBM 1402
d) IBM 1406
e) IBM 1405

 

ANSWER :-

1) b;
2) d;
3) b;
4) b;
5) d;
6) c;
7) c;
8) c;
9) c;
10) b

GovernmentAdda Recommends

OnlineTyari Mock Tests

IBPS Clerk Complete Mock Test Package Attempt Now For Free
SSC CGL Complete Mock Test Package Attempt Now For Free
SSC CPO Complete Mock Test Package Attempt Now For Free
RRB ALP CBT 2 Complete Mock Test Package Attempt Now For Free

 

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Free Mock Test Attempt Now For Free IB Security Assistant Complete Free …

error: