Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. A ______ is approximately a million bytes.
a) Giga byte
b) Kilo byte
c) Mega byte
d) Tera byte
e) None of these

2. If you want to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a:
a) repeater
b) router
c) gateway
d) switch
e) None of these

3. What do you press to enter the current date in a cell?
a) CTRL + ; (semicolon)
b) CTRL + SHIFT + : (colon)
c) CTRL + F10
d) CTRL + F11
e) None of these

4. To make the number pad act as directional arrows, you press the ____ key.
a) Num lock
b) Caps lock
c) Arrows lock
d) Shift
e) Control

5. Press ____ to move the insertion point to the Address box, or to highlight the URL in the Address box.
a) ALT + D
b) ALT + A
c) SHIFT + TAB
d) TAB + CTRL
e) None

6. To move to the bottom of a document, press ____
a) Insert key
b) Home key
c) CTRL + End key
d) End key
e) None of these

7. Transmitting data in the form of light is called
a) Light Transmitter
b) Fiber glass
c) LTP
d) All of the above
e) None of the Above

8. ___ is the memory card which is conceptually related to the smart card but similar to video desk?
a) Debit card
b) Master card
c) Laser card
d) Credit card
e) None of the Above

9. Maximum Storage capacity of a DVD is _____
a) 17 GB
b) 15 GB
c) 16 GB
d) 10 GB
e) None of the Above

10. Which of the following operating system uses first 64 bit technology?
a) MS-DOS
b) Windows XP
c) Mac OS
d) Linux
e) None of the Above

Answers:

1) c;
2) a;
3) a;
4) a;
5) a;
6) c;
7) b;
8) c;
9) a;
10) d;

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now IBPS Clerk 2018 …

error: