Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

Q1. The basic units of a excel spreedsheet where we enter data is called
(a) Tab
(b) Box
(c) Cell
(d) Field
(e) None of the above

Q2. The maximum number of rows supported by Excel 2003 spreadsheet is
(a) 10,000
(b) 35,356
(c) 55,782
(d) 65,536
(e) None of these

Q3. The maximum number of rows supported by Excel 2007 spreadsheet is
(a) 9,68,576
(b) 12,15,857
(c) 13,42,554
(d) 10,48,576
(e) None of these

Q4. Which one is a ‘text editor’ for Microsoft Windows
(a) MS Word
(b) Ms Excel
(c) WordPad
(d) Notepad
(e) None of these

Q5. Which one is the default ‘Word Processor’ for Microsoft Windows
(a) MS Word
(b) Ms Paint
(c) WordPad
(d) Notepad
(e) None of these

Q6. What is the maximum size of a word document created

(a) 1 MB
(b) 32 MB
(c) 16MB
(d) 999KB
(e) None of these

Q7. What is the maximum number of Primary Partitions that can be created on a Hard-disk
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 1
(e) None of these

Q8. How many layers in the TCP/IP protocol layers
(a) 7
(b) 5
(c) 4
(d) 11
(e) None of these

Q9. What is the binary value of ‘A’
(a) 01000100
(b) 11000001
(c) 01100001
(d) 01000001
(e) None of these

Q10. Which key combination is used to minimize all open windows and displays in the screen
(a) Alt+M
(b) Shift+M
(c) Windows Key+D
(d) CTRL+D
(e) None of these

Answers :-

1. C
2. D
3. D
4. D
5. C
6. B
7. C
8. C
9. E
10. C

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now IBPS Clerk 2018 …

error: