Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. Which of the following produces the best quality graphics reproduction?
a) Laser printer
b) Ink jet printer
c) Plotter
d) Dot matrix printer
e) All the above

2. Computers with 80286 microprocessor:
a) XT computer
b) AT computer
c) PS/2 computer
d) PS/3 computer
e) PS/4 computer

3. An application suitable for sequential processing:
a) Processing of grades
b) Payroll processing
c) Both a and b
d) Sometimes a or b
e) None of the above

4. Which of the following is not processing?
a) Arranging
b) Manipulating
c) Calculating
d) Gathering
e) Sorting

5. The digital computer was developed primarily in ___
a) USSR
b) Japan
c) USA
d) UK
e) India

6. Software in computer:
a) Enhances the capabilities of the hardware machine
b) Increase the speed of central processing unit
c) Both a and b
d) Either a or b
e) None of the above

7. Which of the following option in File pull down menu is used to close a MS Word document?
a) Quit
b) Close
c) Exit
d) New
e) Insert

8. Before a disk drive can access any sector record, a computer program has to provide the record’s disk address. What information does this address specify?
a) Track number
b) Sector number
c) Surface number
d) All of the above
e) None of the above

9. Arranging of data in a logical sequence is called:
a) Sorting
b) Classifying
c) Reproducing
d) Summarizing
e) Coding

10. What is the responsibility of the logical unit in the CPU of a computer?
a) Producing result
b) Comparing numbers
c) Controlling flow of information
d) Performing mathematical operations
e) None of the above

Answers:
1) c 
2) b 
3) c 
4) d 
5) c 
6) a 
7) b 
8) d 
9) a 
10) b

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now SSC CGL,CPO,GD 2018 Study …

error: