Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. Which of the following is the easiest language to learn and use to write programs?
(A) High level language
(B) Machine level language
(C) Assembly level language
(D) Middle level language

2. Application software is used for ________ .
(A) Operating system
(B) Translator
(C) General-purpose application & Application specific solutions
(D) All of the above

3. Language is understood by a computer without using translation as
(A) Assembly language
(B) Symbolic language
(C) Machine language
(D) Higher level language

4. ___________ is an example of a High Level language.
(A) C ++
(C) Java
(B) Assembly language.
(D) Both A & C

5. A program that aids in effective execution of user programs is called
(A) Application program
(B) System program
(C) Both System and Application program
(D) N either System nor Application program

6. Which programming language is machine independent?
(A) Machine level language
(B) Assembly level language
(C) High level language
(D) Both A and B

7. A ‘C’ program is portable means it
(A) Can run on any machine
(B) Can write on any machine
(C) Can read from as well as write to any machine
(D) All of the above

8. Which of the following sequence is correct?
(A) Source code – compiler – object code – linker – executable code
(B) Source code -linker – object code compiler – executable code
(C) Object code – compiler – source code – linker – executable code
(D) Object code -linker – source code – compiler – executable code

9. Which of the following is a low level language?
(A) C
(B) LISP
(C) Machine Level Language
(D) JAVA

10. The algorithm cannot be represented as
(A) A flowchart
(B) a program
(C) a process
(D) a pseudo code

Answers –
1. A
2. C
3. C
4. D
5. B
6. C
7. A
8. A
9. C
10. C

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now SSC CGL,CPO,GD 2018 Study …

error: