Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. Which of the following is the part of a computer that one can touch and feel ?
a. Hardware
b. Software
c. Programs
d. Output
e. None of these

2. ______ is an invalid type of database key.
a. Structured primary key
b. Atomic primary key
c. Primary key
d.Composite primary key
e. None of these

3. Which of the following layers of the OSI model are included in the lower layers?
a. Application, Session, Presentation
b. Physical, Transport, Data Link, Network
c. Data link, Physical, Network
d. Session, Data Link, Physical
e. None of these

4. This component is required to process data into information and consists of integrated circuits.
a. Hard disk
b. RAM
c. CPU
d. ROM
e. None of these

5. Database redesign is not terribly difficult if the
a. database is structured
b. database is well-designed
c. database has no data
d. database is relatively small
e. database is relatively large

6. Which part of the computer displays the work done ?
a. RAM
b. Printer
c. Monitor
d. ROM
e. None of these

7. The primary goal of a computer system is to turn data into
a. ideas
b. suggestions
c. information
d. reports
e. None of these

8. Which of the following is the communications protocol that sets the standard used by every computer that accesses Web- based information?
a. XML
b. DML
c. HTTP
d. HTML
e. None of these

9. The main job of a CPU is to ________.
a. carry out program instructions
b. store data/information for future use
c. process data and information
d. Both (1) and (3)
e. None of these

10. A Web _______ consists of one or more Web pages located on a Web server.
a. hub
b. site
c. story
d. template
e. None of these

ANSWERS:

1. (a)
2. (a)
3. (b)
4. (c)
5. (b)
6. (c)
7. (c)
8. (c)
9. (d)
10. (b)

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now SSC CGL,CPO,GD 2018 Study …

error: