Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

150+ RRB NTPC Previous Solved Papers PDF  Free Download Now
RRB NTPC Free Study Material PDF Free Download Now
RRB NTPC Free Mock Test Attempt It Now
Quant Booster eBook – A Complete Maths Shortcut eBook   GET Book Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1.Software allows users to perform calculations on rows and columns of data.
a) Word processing
b) Presentation graphics
c) Database Management Systems
d) Electronic Spreadsheet
e) None of these

2.The_____stored on a ROM chip, is responsible for loading the operating system from its permanent location on the hard drive into RAM.
a) BIOS
b) API
c) device driver
d) supervisor program
e) display

3.Choices in computers are referred to as :
a) options
b) exit
c) boot
d) folder
e) None of these.

4. The ……… button on the quick access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.
a) Search
b) Cut
c) Document
d) Undo
e) None of these

5.During the boot process, the _____ looks for the system files.
a) HDD
b) BIOS
c) CPU
d) DVD
e) CD

6.The ……… lists the location of files on the disk
a) FAT
b) boot sector
c) root folder
d) data area
e) None of these

7.A device operating at the physical layer is called a :
a) Bridge
b) Router
c) Repeater
d) All of the above
e) None of these

8. All of the following statements concerning windows are true
EXCEPT :
a) windows are an example of a command-driven environment.
b) windows can be resized and repositioned on the desktop.
c) more than one window can be open at a time.
d) toolbars and scrollbars are features of windows.
e) None of these.

9. To get to the ‘Symbol’ dialog box, click on the ……… menu and choose ‘Symbol’.
a) Insert
b) Format
c) Tools
d) Table
e) Help

10. When you quickly press and releaes the left mouse button twice, you are :
a) Primary-clicking
b) pointing
c) Double-clicking
d) Secondary-clicking
e) None of these

Answers:
1)c
2)a
3)a
4)d
5)b
6)a
7)c
8)a
9)a

10)c

GovernmentAdda Recommends  Online Tyari Mock Test
RRB Group D Speed Test Attempt Now Attempt Now
Railway RRB Pshyco Complete Package  Get It Now
SSC CHSL, CGL Mock Test (1 free+30 Paid) Attempt Now

 

RRB JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
FCI Free Study Material PDF Books Free Download Now
SSC JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages) Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

150+ RRB NTPC Previous Solved Papers PDF  Free Download Now RRB NTPC Free Study Material …

error: