Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

RRB ALP CBT 2 #1 Mock Test Series Get Now Free Download Now
RRB Junior Engineer Best Mock Test Series Free Download Now
RRB Junior Engineer Complete Free Study Material PDF Free Download Now
IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
NIACL AO Complete Free Study Material PDF  Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1.A term used to describe interconnected computer configuration is
a)Micro program sequence
b)Modulation
c)Multiprocessing
d)Multiprogramming
e)None of these

2.What is required when more than one person uses acentral computer at the same time?
a)Light pen 
b)Mouse
c)Terminal 
d)Digitizer
e)None of these
 
3.A device that connects to a network without the use ofcables is said to be—
a)distributed
b)open source
c)centralized
d)wireless
e)None of these
 
4.A proxy server is used for which of the following ?
a)To provide security against unauthorized users
b)To provide TCP/IP
c)To process client requests for database access
d)To process client requests for Web pages
e)None of these
 
5.If you wish to extend the length of the network withouthaving the signal degrade, you would use a
a)repeater
b)switch
c)gateway
d)router
e)None of these
 
6.Servers are computers that provide resources to theother computers connected to a _
a)Mainframe 
b)Network
c)Super computer
d)Client
e)None of these

7.A set of rules that computer on a network use to communicatewith each other are called
a)Protocol
b)Regulations
c)Rules
d)Netiquettes
e)None of these

8.Office LANs that are spread geographically apart on alarge scale can be connected using a corporate ——
a)CAN 
b)WAN
c)DAN 
d)LAN
e)TAN

9.Where does encryption and decryption of data take place in OSI model?
a)Transport layer
b)Presentation layer
c)Session layer
d)Application layer
e)None of these
 
 
10.Which of the following communication modessupport -two-way traffic but in only one direction at a time?
a)half duplex
b)simplex
c)three-quarters duplex
d)all of the above
e)none of the above

Answers:

1.d
2.c
3.d
4.d
5.b
6.b
7.a
8.b
9.d
10.a

Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now
Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

RRB ALP CBT 2 #1 Mock Test Series Get Now Free Download Now RRB Junior …

error: