Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. Which input device cannot be used to work in MS Office?

a)Scanner
b) Mouse
c) Keyboard
d) Joy stick
e) Light pen

2. A Proxy server is used for which of the following?

a) To provide security against unauthorized users
b) To process client requests for web pages
c) To provide TCP/IP
d) To process client requests for database access
e) None of these

3. ………… is the functional key to display save-as box.

a) F5
b) F6
c) F9
d) F12
e) None of these

4.This is not a function category in Excel ________

a) Logical
b) Data Series
c) Financial
d) Text
e) None of these

5. Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as ______

a) font styles
b) font effects
c) word art
d) text effects
e) None of these

6…………. is the combination of keys to switch between the last four places that you have edited.

a) ALT + CTRL + Z
b) ALT + CTRL + Y
c) ALT + TAB + Z
d) ALT + SHIFT + Z
e) None of these

7. For running WINDOW minimum disk free space required is?

a) 8 MB
b) 10 MB
c) 16 MB
d) 32 MB
e) None of these

8. Accumulator is a _______

a) Hardwired unit
b) Sequential circuit
c) Finite state machine
d) Register
e) None of these

9. What does ‘ctrl +esc’ do?

a) Shows the start menu
b) shows the format menu
c) Shows the tools menu
d) shows the insert menu
e) None of these

10. To minimize all open windows and display the desktop?

a) Windows logo +D
b) Windows logo + E
c) Windows logo + F
d) Windows logo + G

ANSWERS:
1.d
2.b
3.d
4.a
5.b
6.a
7.a
8.d
9.a

10.a

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now SSC CGL,CPO,GD 2018 Study …

error: