Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)
Quant Booster Free PDF Download

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now

Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Get Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

1. Which of the following is used as a primary storage device?
A) Magnetic drum
B) Hard Disks
C) Floppy
D) All of above

2. Each model of a computer has a unique
A) Assembly of a computer
B) Machine language
C) High level language
D) All of the above

3. Which of the following is called low level languages?
A) Machine language
B) Assembly language
C) Both of the above
D) None of above

4. A term used to describe interconnected computer configuration is
A) Multiprogramming
B) Modulation
C) Multiprocessing
D) Micro program sequence

5. Which device is used to backup the data?
A) Floppy Disk
B) Tape
C) Network Drive
D) All of the above

6. ASCII and EBCDIC are the popular character coding systems. What does ASCII stand for?
A) American Stable Code for International Interchange
B) American Standard Case for Institutional Interchange
C) American Standard Code for Information Interchange
D) American Standard Code for Interchange Information

7. Which of the following is true?
A) Fields are composed of bytes
B) Records are composed of fields
C) Fields are composed of characters
D) All of above

8. Which of the following memories needs refresh?
A) SRAM
B) DRAM
C) ROM
D) All of above

9. Which technology is used in Compact disks?
A) Mechanical
B) Electrical
C) Electro Magnetic
D) Laser

10. Computer instructions written with the use of English words instead of binary machine code is called
A) Mnemonics
B) Symbolic code
C) Gray codes
D) Opcode

Answers:
1. A
2. B
3. C
4. A
5. D
6. C
7. D
8. B
9. D
10. B

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now Quant Booster – A Complete Maths …

error: