Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. In MS Word, the bar at the top of a window that bears the name of the window is known as
a) Nominal Bar
b) Status Bar
c) Title Bar
d) Current Bar
e) Menu Bar

2. In MS Excel, if we want to select an entire column, which of the following is used?
a) Shift + Ctrl
b) Ctrl +Alt
c) Alt + Shift
d) Ctrl + Space
e) Ctrl + Alt + Del

3. The main webpage of a website is also known as ­
a) Contents Page
b) Home Page
c) Introduction Page
d) First Page
e) Icebreaker Page

4. Which of the following is NOT an example of Web Browser?
a) Firefox
b) Google Chrome
c) Sunday
d) Internet Explorer
e) Bolt

5. An email attachment is referred to as
a) The body of the email
b) The address of the sender
c) A document that is sent with an email
d) The address of the receiver
e) Any document that can be attached and sent with an email

6. The networking device that is used to connect computers via telephone lines is known as
a) Router
b) Bridge
c) Gateway
d) Modem
e) Repeater

7. Which of the following is NOT an example of a basic logic gate?
a) AND
b) END
c) OR
d) XOR
e) NAND

8. The full form of the abbreviation GIF is
a) Graph Interchange Format
b) Graphics Interchange Format
c) Great Interchange Format
d) Graphics Institutional Framework
e) None of the Above

9. Which of the following is NOT a component of the Central Processing Unit of the computer?
a) Universal Serial Bus
b) Arithmetic Logic Unit
c) Control Unit
d) Uninterrupted Power Supply
e) Both (1) and (4)

10. Which of the following was used in first generation computers as processor?
a) Magnetic Ink
b) Vacuum Tubes
c) Integrated Circuits
d) Microchips
e) None of the above

Answers :
1. c
2. d
3. b
4. c
5. c
6. d
7. b
8. b
9. e
10. b

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now SSC CGL,CPO,GD 2018 Study …

error: