Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. When you save to _____ your data will remain intact even when the computer is turned off.
a) RAM
b) motherboard
c) ROM
d) primary storage device
e) None of these.

2. Which device can understand difference between data & programs?
a) DRAM
b) RAM
c) Memory
d) Microprocessor
e) None of these.

3. Memory unit is one part of
a) Hard disk
b) Control unit
c) Output device
d) Central Processing Unit
e) None of these.

4. A __________ is a small program embedded inside of a GIF image.
a) web bug
b) cookie
c) Spoof
d) spam
e) None of these.

5. A(n) __________ converts all the source code into machine code, creating an executable file
a) Translator
b) compiler
c) assembler
d) interpreter
e) None of these.

6. Dot matrix and band printers are __________ printers
a) Non impact
b) Impact
c) Ink jet
d) Thermal
e) None of these.

7. What is the address given to a computer connected to a network called?
a) System unit
b) SSID
c) Process ID
d) IP Address
e) None of these.

8. When you purchase a product over a Mobile Phone, the transaction is called ___
a) POS
b) e-Commerce
c) m-Commerce
d) Mobile Purchases
e) None of these.

9. What type of network is commonly used in a college lab environment?
a) WAN
b) MAN
c) LAN
d) CAN
e) None of these.

10. The_________ layer is responsible for the delivery of a message from one process to another.
a) physical
b) transport
c) network
d) Session
e) None of the above.

ANSWERS:
1. c
2. d
3. d
4. a
5. b
6. b
7. d
8. c
9. c
10. b

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now SSC CGL,CPO,GD 2018 Study …

error: