Home / Current Affairs / Current Affairs Quiz : 5th Sep 2018

Current Affairs Quiz : 5th Sep 2018

RRB ALP CBT 2 #1 Mock Test Series Get Now Free Download Now
RRB Junior Engineer Best Mock Test Series Free Download Now
RRB Junior Engineer Complete Free Study Material PDF Free Download Now
IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
NIACL AO Complete Free Study Material PDF  Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1) Who has elected as 13th new President of Pakistan?
A) Mamnoon Hussain
B) Asif Ali Zardari
C) Pervez Musharraf
D) Muhammad Rafiq Tarar
Answer: B

2) India Post Payments Bank will issue new ____ cards which work on biometric authentication and not on passwords or PINs.
A) Biometric
B) Quick
C) No-Pin
D) Quick Response
Answer: D

3) Which company has become 2nd Indian company to attain a market valuation of over Rs 8 lakh crore mark?
A) Tata Consultancy Services
B) Tata Motors
C) Tech Mahindra
D) Infosys
Answer: A

4) Who won the Italian Grand Prix held at Autodromo Nazionale Monza track, in Italy?
A) Lewis Hamilton
B) Sebastian Vettel
C) Nico Rosberg
D) Fernando Alonso
Answer: A

5) Which bank asked all scheduled commercial Banks with over 10 branches to have ombudsman?
A) Central Bank of India
B) Reserve Bank of India
C) SEBI
D) NABARD
Answer: B

6) Which day was observed as International Day of Charity?
A) July 05
B) August 31
C) September 05
D) March 28
Answer: C

7) Which Union Territory bags top position in National Clean School Award?
A) Daman and Diu
B) Puducherry
C) Chandigarh
D) Lakshadweep
Answer: B

8) Which England batsman announces retirement?
A) Joe Root
B) James Anderson
C) Stuart Broad
D) Alastair Cook
Answer: D


Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now
Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now

 

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Most Expected Current Affairs : Government Schemes Part-1 For UPSC/SSC CGL/CHSL/CPO/BANK/RRB/IBPS/RBI/SBI 

RRB ALP CBT 2 #1 Mock Test Series Get Now Free Download Now RRB Junior …

error: