Home / Crack IBPS PO Bag / English Quiz On Revision on Error Spotting & Correction Day 22 Bag

English Quiz On Revision on Error Spotting & Correction Day 22 Bag

English Quiz On Revision on Error Spotting & Correction Day 22 Bag


Get English,Quant & Reasoning Tricks Book – Buy Now

Directions (Q 1-30): Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one or more sentence. Then choose the sentence(s) without error as your answer. If there is error in all the sentences, then your answer is e). (Ignore the errors of punctuation, if any.)

 

1). A.Getting tax refunds is a problematic not only for the common man but also senior officials.

B.Big companies are hiking stipends for summer internships by 40%, sending out a strong signal that they expects the economy to rev up.

C.India continues to been on the top of the global consumer confidence index this year as well.

D.Three things are essential for a start-up to succeed a product that is in demand a good team and as well a minimum expenditure.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only D
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both C& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: e)

In  A, replace ‘problematic’ with “problem”; In B, replace ‘expects’ with “expect”; In C, replace ‘been’ with “be”; In D, delete ‘as well’.

 

2).A. We all have at some point of time in our lives wondered if we are actually being too nice to someone.

B.The World Bank represents a particularly difficult case or organisations cultural change.

C.New business today are increasing focusing on introducing various perks and motivation programmes to help retain employees.

D.Anticipating a foggy winter, the railway authorities have decided to cancel thirty trains.

  1. a)  Only D
  2. b)  Only A
  3. c)  Both A& C
  4. d)  Both D& B
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: d)

In A, use “have all” in place of ‘all have’; In C, use “increasingly” in place of ‘increasing’.

 

3).A. India has one of the largest road networks in the world, aggregating to about 3.6 million kilometers at present.

B.Till 1970, India was among first nations having the highest quota with IMF and due to this status India was allotted a permanent place in the Executive Board of Directors.

C.Lakhdar Brahimi, the UN envoy Syria, said that the second round of talks in Geneva has failed to make progress.

D.Once the demand draft will be deposited the individual will be eligible to participate in the online bidding process.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: a)

In B, insert “the” before ‘first’; In C, replace ‘has’ with “had”; In D, replace ‘will be’ with “is”.

 

4). A.The Superintendent of Dasna Jail in Ghaziabad said that Koli had been transferred from Dasna to Meerut Jail as the first had not facilities to carry out the execution.

B.The woman kill the child because she wanted to take revenge from her daughter-in-law whom she blamed from taking away her son from her.

C.My resignation was a spontaneous action since I have always believed that life unless honor is no living at all.

D.With each academic year the number of applicants are increasing in the professional colleges.

  1. a)  Only B
  2. b)  Only A
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both C& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: e)

In A, replace ‘first’ with “former”; In B, replace ‘revenge from’ with “revenge on”; In C, replace ‘unless’ by “without”; In D, use “numbers of applicants are” or “number of applicants is” in place of ‘number of applicants are’.

 

5). A.Nobody offered to give up their seat to the old lady holding luggage in her arms.

B.Four protesters and one policeman were killed when police cleared protest sites in Bangkok.

C.The holy man took some roasted chickpeas and raisins from his pouch and gave them of the woodcutter.

D.The Delhi government has issued a notification allowing the opening of new wholesale markets in the capital, which will be outside the purview of the three existing AMPC markets.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: c)

In A, ‘their’ should be replaced by “his/ her”; In C, replace ‘of’ with “to”.

 

6). A.If you want your good fortune to continue, you must help at least one needy person every fortnightly.

B.Women riding pillion on two-wheelers in the capital have to compulsorily wear helmets, according to the final notification issued by the Delhi government.

C.Since the commencement of the Constitution in 1950, it is for the third time that governors-this time as much as nine-have had to go following a change of guard at the Centre.

D.Lawmaking is the routine business of government, and reviewing for possible repeal should also happen routinely.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: b)

In A, replace ‘fortnightly’ by “fortnight”; In C, “many” replaces ‘much’; In D, use “review” in place of ‘reviewing’.

 

7). A.The declaring of a long-term ceasefire between Israel and Hamas, after 50 days of off-again, on-again fighting, has brought immediate relief to both sides of the border between Isreal and the Gaza Strip.

B.Arun Jaitley’s life has been full or dramatic loops, sudden upswings and a few downturns, till finally he’s arrived at a job that has him at the helm of the nation’s economic affairs.

C.Do you really agree that he has blamed us for the dispute, especially I and you?

D.He asked her that whether she knew what had happened last week when she was on leave.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& C
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: c)

In A, replace ‘declaring’ with “declaration”; In D, remove ‘that’.

 

8). A.If you come tomorrow we can go to the market and do our own shopping together.

B.Now, it can be easily said that the population of this city is greater than any other city in India.

C.The teenager reassured his father at the station “Don‘t worry dad, I will pull on very nicely at the hostel”.

D.Meena was so tired that she could not hardly talk to the guests for a few minutes.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: a)

In B, add “that of” after ‘than’; In C, use “carry on” in place of ‘pull on’; In D, remove ‘not’.

 

9). A.Experience has taught me not to ignore any man, high or low, nor anything, great or small.

B.Inspite of all efforts to eradicate malaria it is still prevalent in many parts of India.

C.Until you begin to make a better use of your time, I shall not stop finding fault in you.

D.Airline managements should note that the ultimate passenger-un friend Inness is to have their planes crash due to the adopted of unsafe procedures.

  1. a)  Only D
  2. b)  Only A
  3. c)  Both C& D
  4. d)  Both B& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: d)

In C, use “fault with” in place of ‘fault in’; In D, use “adoption” in place of ‘adopted’.

 

10). A. Sugar-sweetened drinks does not pose any particular health risk, and are not a unique risk factor for obesity or heart disease.

B.Celebrating its ten long years in the industry, a private entertainment channel announce a series of programmes at a press conference.

C.The student could not answer the teacher when he was asked to explain why he was so late that day.

D.The finding may help doctors give more personalized care to patients and modify the amount of powerful drugs administered over their patients.

  1. a)  Only B
  2. b)  Only C
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both C& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: b)

In A, replace ‘does not’ by “do not”; In B, use “announced” in place of ‘announce’; In D, use “to” in place of ‘over’.

 

11). A.He walked five miles which is really a great distance for a man like him who is not only old but also ill.

B.The introduction of tea, coffee and such other beverages have not been without some effect.

C.The Secretary and Principal of the college is attending the District Development Council Meeting at the Collectorate.

D.Romanticism of melancholy in art and literature is the reason for insensitivity to those suffering from depression.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only D
  3. c)  Both B& C
  4. d)  Both D& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: d)

In B, “has” should come in place of ‘have’; In C, “are” should come in place of ‘is’.

12).A.Every woman in the world fervently hope that her child will be a normal and healthy baby.

B.This is a strange world where each one pursues his own golden bubble and laughs at others for doing the same.

C.He is one of those few post-colonial writer who believes that this talk about colonialism has gone too far and has turned into a cliché.

D.If Mahatma Gandhi were alive, he would feel sorry for the poor and downtrodden who still struggle everyday to make both end meet.

  1. a)  Only D
  2. b)  Only A
  3. c)  Both A& C
  4. d)  Both D& B
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: e)

In A, “hopes” should come in place of ‘hope’; In B, replace ‘there was no use’ by “it was of no use” (or) “it was useless”; In C, “young” should come in place of ‘younger’; In D, “ends” should come in place of ‘end’.

 

13).A. A body of volunteers have helped in making this celebration a great success.

B.The type of qualities you acquire depend upon your company and so you associate yourselves with simple and good natured people.

C.Whether she should get married or whether she should remain single is her personal problem.

D.He asked her that whether she knew what had happened last week when she was on leave.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: a)

In A, ‘have’ should be replaced by “has”; In B, ‘depend’ should be replaced by “depends”; In D, remove ‘that’.

 

14). A.The distinguished visitor said that he had great pleasure to be with us for some time and that the pleasure was all the greater because his visit afforded him an opportunity to study the working of an institution of such eminence as ours.

B.The boss reminded them of the old saying that honesty is the best policy and told them that they had better be honest in their work.

C.The teenager reassured his father at the station, ‘Don‘t worry, dad I will pull on very nicely at the hostel’.

  1. Most of the developing countries find it difficult to cope up with the problems created by the sudden arrival of technological progress.
  2. a)  Only B
  3. b)  Only A
  4. c)  Both B& D
  5. d)  Both A& C
  6. e)  None of the sentence is correct.

Answer: c)

In A, “that of” should be added before ‘ours’; In C, use “carry on” in place of ‘pull on’;

 

 

15). A.We swam up to the drowning man, caught hold of his clothes before he could go down again and pulled him out, safe to the shore.

B.Meena was so tired that she could hardly talk to the guests for a few minutes.

C.The hundred-rupees notes that he gave them for the goods bought from them looked genuine but later they reliably learnt that the notes were all counterfeit.

D.Our first trip was the most interesting one, but our second one, was even more interesting.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& C
  4. d)  Both A& D
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: b)

In A, “got hold” should be replaced by ‘caught hold’; In C, ‘hundred-rupees notes’ should be replaced by “hundred-rupee notes”; In D, remove ‘the’.

16). A.He has been going to the office for a year now, and he even can’t understand it’s working.

B.He boasts of having visited Europe many times but he can neither speak English nor he can speak French.

C.Whenever possible, one should avail the opportunity that comes one’s way if one wants to achieve success in life.

D.The Chairman made it clear at the meeting that he would not step down from his position as chairman.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both C& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: c)

In A, ‘and’ should be replaced by “but” or “yet”; In B, remove ‘he can’.

 

17). A.Just as he was driving along the road, a bus pulled up and the driver asked him if he has seen a briefcase on the road.

  1. The Foreign Minister said there was no use to criticize the policy of non-alignment which had stood the test of time.

C.The media of films has been accepted by all as the most powerful force that influences the younger generation.

D.How is it that neither your friend Mahesh nor his brother Ramesh have protested against this injustice?

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& C
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: e)

In A, “had” should come in place of ‘has’; In B, ‘his’ should be replaced by “their”; In C, “writers” should come in place of ‘writer’ (or) “believe” should come in place of ‘believes’; In D, “has” should come in place of ‘have’.

 

18). A.The student could not answer the teacher when he was asked to explain why he was so late that day.

B.Though she has aptitude for Mathematics I won‘t allow her to take it up as a subject of study for the Master‘s Degree because I know the labour involved will tell upon her health.

C.I am not familiar with all the important places in this town, although I have been living here since two years.

D.Here relatives could not explain to us why did not she come for the wedding as she was expected.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both D& C
  4. d)  Both A& B
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: d)

In C, use “for” in place of ‘since’; In D, use “she did not” in place of ‘did not she’.

 

19). A.He was prevented to accept the assignment because he was a government employee and as such barred from accepting such assignments.

B.He had lost a ring in the sand and I helped him search for it, but it was like a look for a needle in a haystack.

C.There are a number of people of every class and nationality who doubts the truth of his statement.

D.Lieutenant Anand was short and muscular with shoulders that bulged impressively against his smart uniform.

  1. a)  Only D
  2. b)  Only A
  3. c)  Both C& D
  4. d)  Both B& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: a)

In A, use “ from accepting” in place of ‘to accept’; In B, use “search” instead of ‘search for’; In C, ‘doubts’ should be replaced by “doubt”.

 

20). A.Apart government agencies, a number of private organizations too have been making use of satellites.

B.She is very weak in the subject and does not understand things though the teacher explains her repeatedly.

C.What sort of a drug this is that no one seems to be able to predict its long-term effects with any certainty?

D.When the thief broke into their house they raised a hue and cry and the thief caught immediately by the people.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both C& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: b)

In A, “Apart from” should come in place of ‘Apart’; In C, “sorts” should come instead of ‘sort’; In D, add “was” before ‘caught’.

 

21). A.We discussed about the problem so thoroughly on the eve of the examination that I found it very easy to work it out.

B.The Indian radio which was previously controlled by the British rulers is free now from the narrow vested interests.

C.I could not put up in a hotel because the boarding and lodging charges were exorbitant

D.An Indian ship laden with merchandise got drowned in the Pacific Ocean.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only D
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both C& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: e)

In A, remove ‘about’; In B, ‘free now’ should be replaced by “now free”; In C, “at” should come in place of ‘in’; In D, ‘got drowned’ should be replaced by “sank”.

 

22).A.A lot of travel delay is caused due to the inefficiency and lack of good management on the part of the railways.

B.If you lend him a book he will lend it to someone else and never you will get it back.

C.When the dentist came in my tooth stopped aching out of fear that I might lose my tooth.

D.No sooner did I open the door when the rain, heavy and stormy, rushed in making us shiver from head to foot.

  1. a)  Only D
  2. b)  Only A
  3. c)  Both A& C
  4. d)  Both D& B
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: c)

In B, ‘never you will’ should be replaced by “you will never”; In D, “than” should come in place of ‘when’.

 

23).A. If a man diligently seeks to come into the contact with the best that has been thought and said in this world   he will become simple and unselfish.

B.He couldn’t but help shedding tears at the plight of the villagers rendered homeless by a devastating cyclone.

C.Most of the members at the meeting felt that the group appointed for investigating the case was not competent to do the job efficiently.

D.The long-awaited moment at last came, and we set out for the station as merry a band of children as I have ever seen before or since.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: a)

In A, ‘into the’ should be replaced by “into”; In B, ‘But’ should be removed; In D, ‘before or since’ should be replaced by “since or before”.

 

24). A.Please try to understand that the dispute on this issue is between my brother and myself, and concerns nobody else.

B.Many times the news has been published in the papers that the end of the world will be certain if a nuclear war breaks out.

C.Everyone visiting the house asked the young girl how could she kill the wolf single handed and without a weapon.

D.According to a report issued by Indian Statistical Institute, the Iron and Steel Industry is investing more than any other Indian industry on fighting pollution.

  1. a)  Only B
  2. b)  Only A
  3. c)  Both A& C
  4. d)  Both B& D
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: d)

In A, “me” should come in place of ‘myself’; In C, ‘could she’ should be replaced by “she could”.

 

25). A.When I were a newspaper journalist I always relied on the news editor and the subs to put things right.

B.I would swear on a thousand Gideon’s that my friend Charlie almost drowned one time while he was visiting his aunt in Debalk.

C.Film viewers claim that the number of scenes depicting alcohol consumption have increased dramatically over the last decade.

D.Forty percent of the people alive today have never made a phone call, but thirty percent still have no electricity connections to their homes.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& C
  4. d)  Both A& D
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: b)

In A, ‘were’ should be replaced by “was”; In C, “has” should come in place of ‘have’; In D, “and” should come in place of ‘but’.

 

26). A.Neither of my brothers do anything to make life better for our parents who are both suffering from cancer.

B.My grandmother’s legacy is substantial, especially if the value of rare coins is taken into consideration.

C.Everyone who visits Singapore is impressed by its cleanliness, which is mainly a result of rigorous implementation of their strict laws.

D.The bridal dress was unique: the prince designed it and his mother provided the lace fabric.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: c)

In A, “does” should come in place of ‘do’; In C, “its’ should come in place of ‘their’.

 

27). A.The purpose of organizing all these activities is more to instruct than providing entertainment.

B.He was fascinated by insects and the more he studied their habits greater was his fascination.

C.A large scale exchange of nuclear weapons will produce unprecedented amounts of radiation that can penetrate into the biological tissue.

D.Such manufacturing plants will generated employment for over 1,000 skilled professionals over the next five years.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& C
  4. d)  Both A& C
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: e)

In A, “to provide” should come in place of ‘providing’; In B, “the grater” should come instead of ‘greater’; In C, remove ‘into’; In D,  use “generate” in place of ‘generated’.

 

28). A.Videogames may not necessarily adversely affect the academic results of children contrary to most parents’ perception.

B.Hema was trying for admission in the Medical College even though her parents wanted her to take up engineering.

C.We were happy that the audience responded well and gave all the speakers a patiently listening.

D.The Committee Chief warned the party members that if they persisted in their obstructionist attitude they would be suspended.

  1. a)  Only A
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& C
  4. d)  Both A& D
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: d)

In B, “to” should come in place of ‘in’; In C, ‘patiently’ should be replaced by “patient”.

 

29). A.The pledges that countries are making to battle climate change will still result in the world heating up by more than 6 degree Celsius.

B.When the Emperor heard of the saga’s wit and intelligence he sent to a messenger to invite him to the court.

C.Not only the judges acquitted him of all the charges leveled against him, but also commended all his actions.

D.The notorious gang opened the door quietly and escaped in the dark with whatever they had collected.

  1. a)  Only D
  2. b)  Only A
  3. c)  Both C& D
  4. d)  Both B& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

Answer: a)

In A, use “warming” instead of ‘heating’; In B, use “sent a messenger” in place of ‘sent to a messenger’; In C, ‘Not only the judges’ should be replaced by “The judges not only”.

 

30). A.On account of the falling in its revenue and profitability the company has received a lower credit rating this year.

B.There are several ways of investing money prudently and making substantial profit from the investments.

C.The recent study has indicated that there is perceptible change in  the attitudes of the people.

D.The number of people applying were so large that the college had to stop issuing application forms.

  1. a)  Only C
  2. b)  Only B
  3. c)  Both B& D
  4. d)  Both C& A
  5. e)  None of the sentence is correct.

 

Answer: b)

In A, use “fall” in place of ‘falling’; In C, “a” should come before ‘perceptible’; In D, use “was” in place of ‘were’.

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Phrasal Verbs Tricks & Tips Day 1

Phrasal Verbs Tricks & Tips Day 1 Buy Quant & Reasoning Tricks Book –  What …

Pie Chart DI Tricks & Tips

Pie Chart DI Tricks & Tips Buy Quant & Reasoning Tricks Book –  Pie Charts …

error: