Home / Crack IBPS PO Bag / English Quiz On Revision on Error Spotting & Correction Day 23 Bag

English Quiz On Revision on Error Spotting & Correction Day 23 Bag

English Quiz On Revision on Error Spotting & Correction Day 23 Bag


Get English,Quant & Reasoning Tricks Book – Buy Now

 

1). a) Pakistan has for the first time admitted to the presence / b) of India‟s most wanted terrorist, Dawood Ibrahim, / c) on its earth, but has said that / d) he has now been chased out and could be in the UAE. / e) No error

Explanation:  Replace “earth‟ with “soil‟

Answer is: c)

2). a) The Delhi Government will set up seven laboratories / b) in East Delhi to test, verify and calibrate / c) the work and reference standards of different types of balances, / d) weights and measuring equipments used in shops or establishments. / e) No error

Explanation:  Replace “work‟ with “working‟

Answer is: c)

3). a) Samajik Suvidha Sangam, also known as Mission Convergence, / b) is the most unique initiative of NCT of Delhi / c) for holistic empowerment of women from vulnerable and / d) most vulnerable sections of society. / e) No error

Explanation:  Replace “the most‟ with “a‟

Answer is: b)

4). a) The Supreme Court has sought a response of the Centre / b) on a PIL seeking effective functioning of the / c) human rights courts in the country / d) to further the cause of according social justice. / e) No error

Explanation:  Replace “of‟ with “from‟

Answer is: a)

5). a) Caught napping by the powerful mining Mafia after a bid / b) on the life of the SDM, the police has now booked / c) the driver of the tractor trolley and / d) filed an FIR against him. / e) No error

Explanation:  Replace “has‟ with “have‟

Answer is: b)

6). a) A letter of credit is a guarantee issued/ b) by the importer‟s bank that it will honor/ c) payment up to certain amount of export bills/ d) to the bank of the exporter./ e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Insert “a” before “certain”

7). a) A private company is one which/ b) restricts transfer of shares and does not/ c) invite the public to/ d) subscribe its shares/ e) No error.

Answer: d)

Explanation:  Insert “to” before “its”

8). a) Widows by far outnumber widowers,/ b) because studies show that women live longer/ c) than men and tend to marry/ d) men older than them./ e) No error.

Answer: d)

Explanation:  Replace “them” with “themselves”

9). a) Yesterday my car ran out of gas,/ b) and then my phone ran out of battery/ c) I was up a creek/d) without a paddle/ e) No error.

Answer: e)

Explanation:  No Error Found

10). a) We couldn‟t set up the computer network/ b) ourselves, so we are banking with/ c) an IT engineer from the university / d) to set it up for us./ e) No error.

Answer: b)

Explanation:  Replace “with” with “on”, and “bank on” means “depends on”

11). a) All government officials above the rank of undersecretary / b) have been issued circulars by their respective ministries / c) to ask them to attend yoga classes / d) in the run-up to the event / e) No error. Answer: c)

Explanation:  Replace “to ask” with “asking”

12). a) A serial entrepreneur who made his first fortune / b) in the early days of world wide web / c) he has since helped find / d) a solar power company to generate green electricity / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Replace “find” with “found”

13). a) The three-day trip that India‟s Prime Minister, Narendra Modi, made / b) to china is seen in some quarter / c) as a chance to reset the relationship / d) between Asia‟s two giants / e) No error.

Answer: b)

Explanation:  Replace “quarter” with “quarters”

14). a) The char bodies of two women / b) were recovered from a burning pile / c) of dried cow dung / d)at Sultanpur village / e) No error.

Answer: a)

Explanation:  Replace “Char” with “charred”

15). a) With so many options lined up / b) in this competitive world, one has to watch / c) out for a proper specialization and a suitable institute / d) before deciding on anything / e) No error.

Answer: e)

Explanation:  No Error Found

16). a) A total of ten blocks will be on offer / b) in the third round of coal auctions / c) Which will take place between / d) August 11 to August 17. / e) No error.

Answer: d)

Explanation:  Replace “to” with “and”

17). a) The lay-offs come among the continued debate / b) over immigration reform in the US / c) as the temporary work visas are / d) at the centre of a fierce debate in Congress. / e) No error.

Answer: a)

Explanation:  Replace “among” with “amid”

18). a) Economic laws typically aims at balancing / b) competing interests of various stakeholders / c) as well as interests of government departments / d) charged with implementing such laws. / e) No errors.

Answer: a)

Explanation:  Replace “aims” with “aim”

19). a) To provide two special economic zones / b) exclusively for Indian investors / c) is a clear reflection of / d) Bangladesh‟s positive intent. / e) No error.

Answer: a)

Explanation:  Replace “to provide” with “providing”

20). a) On a separate occasion, the High Court rapped / b) the Director-General of Police for forwarding a complaint / c) against Raj to the state government / d) instead ordering an enquiry into it. / e) No error.

Answer: d)

Explanation:  Replace “instead” with “instead of”

21). a) My elder brother is planning / b) to go abroad / c) as soon as he will retire / d) in December next year / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Replace “will retire” with “retires”

22). a) A look at migration data suggests / b) that the number of deaths do not / c) necessarily indicate the crisis / d) that is being described / e) No error.

Answer: b)

Explanation:  Replace “do” with “does”

23). a) The decision has immediately drawn a sharp response / b) from the Congress and the SP, who along with / c) other Opposition parties have been stalling / d) the Bill‟s passage in the Rajya Sabha / e) No error.

Answer: e)

Explanation:  No correction required

24). a) For expecting the organization / b) to pay for the transport / c) of the personal belongings / d) of the employee is not fair / e) No error.

Answer: a)

Explanation:  Replace “For expecting” with “to expect”

25). a) Ahead of Modi‟s visit of Bangladesh, External Affairs Minister said / b) agreements on the contentious issue / c) of sharing of river waters including that of Teesta / d) would not be on the agenda / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Insert “the” before “Teesta”

26). a) Lakhdar Brahimi, the UN envoy / b) Syria, said that the second round / c) of talks in Geneva has failed / d) to make progress / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Replace “has” with “had”

27). a) Four protesters and one policeman / b) were killed / c) when police cleared protest / d) sites in Bangkok / e) No error.

Answer: e)

Explanation:  No Error

28). a) Union members say that little thought / b) has been spared for families of employees / c) who develops health issues owing to / d) living and working in unhygienic conditions / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Replace “develops” with “develop”

29). a) India has one of the largest / b) road network / c) in the world, aggregating to / d) about 3.6 million kilometers at present / e) No error.

Answer: b)

Explanation:  Replace “network” with “networks”

30). a) Till 1970, India was among first nations / b) having the highest quota with IMF / c) and due to this status India was allotted / d) a permanent place in the Executive Board of Directors / e) No error.

Answer: a)

Explanation:  Insert “the” before “first”

31). a) The Superintendent of Dasna Jail in Ghaziabad said / b) that Koli had been transferred from Dasna to Meerut Jail / c) as the first had not facilities / d) to carry out the execution / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Replace “first” with “former”

32). a) Once the demand draft will be deposited / b) the individual will be eligible / c) to participate in /d) the online bidding process / e) No error.

Answer: a)

Explanation:  Replace “will be” with “is”

33). a) The woman kill the child because she wanted / b) to take revenge from her daughter-in-law / c)whom she blamed from taking away / d) her son from her / e) No error.

Answer: b)

Explanation:  Replace “from” with “on”

34). a) The Delhi government has issued a notification / b) allowing the opening of new wholesale markets / c) in the capital, which will be outside / d) the purview of the three existing AMPC markets /e) No error.

Answer: e)

Explanation:  No Error

35). a) My resignation was a spontaneous action / b) since I have always believed / c) that life unless / d) honor is no living at all / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  Replace “unless” with “without”

36). a).One of the most essential and major asset / b). for India right now is electricity, / c). therefore it is important that / d). electricity should reach the end customer. / e). No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “assest” with “assets”

37). a). In India, there is still / b). no widespread repugnance at / c). the thought of little hands / d). toil to make the stuff we buy. / e). No error

Answer: d)

Explanation:  Replace “toil” with “toiling”

38). a). It has been proven, time and time / b). again, that eggs and dietary cholesterol / c). does not adversely affect / d). cholesterol levels in the blood / e). No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “does” with “do”

39). a). The man who killed an orthopaedic surgeon, / b). his domestic help and the later‟s son said that / c). he was unhappy with the unnecessary diagnostic tests / d). the surgeon had recommended for his daughter. / e). No error

Answer: b)

Explanation:  Replace “later‟s” with “latter‟s”

40). a). “Love Jihad” had come to be / b). one of the latest additions / c). to meaningless polarized debate / d). on a sensitive issue. e). No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “meaningless” with “meaninglessly”

41).a) Shiksha Sahayog Yojana was launched with / b) the object to lessen / c) the burden of parents for meeting / d) the educational expenses of the children. / e) No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “for‟ with “in‟

42).a) The poverty estimates indicate that / b) the highest poverty headcount ratio exist in Bihar / c) at fifty four percent as against / d) the national average of thirty percent / e) No error.

Answer: b)

Explanation:  Replace “exist‟ with “exists‟

43). a) The predominant presence of the textile industry in Indian economy / b) is manifested in its significant contribution to / c) industrial production, employment generation, / d) and foreign exchange earnings. / e) No error

Answer: a)

Explanation:  Insert „the‟ before „Indian‟

44).a) An important objective of development planning in India has been. / b) to provide for increasing employment opportunities / c) not only to meet the backlog of the unemployed / d) but also the new additions to the labor force. / e) No error.

Answer: c)

Explanation:  It should be „to meet not only‟

45).a)The importance of sports in harnessing / b) the power of youth towards / c) nation building and economic development / d) was evident ever since the 1986 Olympic games. / e) No error

Answer: d)

Explanation:  Replace “was‟ with “has been‟

46).a) Women riding pillion on two-wheelers / b) in the capital have to compulsorily / c) wear helmets, according to the final notification / d) issued by Delhi government. / e) No error

Answer: d)

Explanation:  Insert „the‟ before „Delhi‟

47).a) Arun Jaitley‟s life has been full or dramatic loops, / b) sudden upswings and a few downturn, / c)till finally he‟s arrived at a job that / d) has him at the helm of the nation‟s economic affairs / e) No error

Answer: e)

Explanation:  No Error

48).a) Since the commencement of the Constitution in 1950, / b) it is for the third time that governors-this time / c) as much as nine-have had to go / d) following a change of guard at the Centre. / e) No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “much‟ with “many‟

49).a) The declaring of a long-term ceasefire / b) between Israel and Hamas, after 50 days of off-again, on- again fighting, / c) has brought immediate relief to both sides / d)of the border between Isreal and the Gaza Strip / e) No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “declaring‟ with “declaration‟

50).a) Lawmaking is the routine business / b) of government, and / c) reviewing for possible repeal /d) should also happen routinely. / e) No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “reviewing‟ with “review‟

51). a) As news of police violence spread, / (b) Patel community members, returning to villages / (c) and towns from the rally, / (d) set fire government property. / (e) No error.

Answer: d)

Explanation:  Replace with “set governance property on fire”

52). a) The only silver line to this recent crisis / (b) over reservation was her successful handling / (c) of talks with other OBC groups / (d) who make up 27 percent of the state‟s population. / (e) No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “line” with “lining”

53). a) A lots of real estate companies may come up / (b) with tempting offers and discounts but buyers should / (c) always keep their eyes open and must check / (d) whether all approvals are in place or not. / (e) No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “lots” with “lot”

54). a) Before investing, / (b) you should look after the / (c) overall business dynamics of the company / (d) along with efficient management and good corporate governance. / (e) No error

Answer: b)

Explanation:  Replace “after” with “at”

55). a) Considering that a large part of the population in India / (b) does not have access to banking services, / (c) payments banks are expected to reach far-flung areas /(d) extending the umbrella of financial inclusion to everyone. / (e) No error

Answer: e)

Explanation:  No error

56). a) It is time we design / (b) intelligent question papers / (c) that respect competence / (d) rather that just memory. / (e) No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “design” with “designed”

57). a) With India‟s urban population expected to grow / (b) exponentially over the next couple of decades / (c) urban housing will be a central issue / (d) to the government. / (e) No error

Answer: d)

Explanation:  Replace “to” with “for”

58). a) With the crisis of depleting clean water sources / (b) looming over us, / (c) considerable alternative sources/ (d) is imperative. /(e)  No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “considerable” with “considering”

59). a) The Bengaluru Police are proposing to use electronic tags / (b) on habitual offenders to monitor their movements, / (c) after an analysis revealed that they were involved /(d) in more than forty percent crimes reported in the city. / (e) No error

Answer: e)

Explanation:   No error

60). a) Having a visionary and motivating leader, / (b) she thinks out of the box and / (c) has her own style of doing things, one of which / (d) is treating and respecting her employees as assets, /(e) No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “Having” with “Being”

61). a) Farmers bear three-fourth of / (b) the production cost while the balance one-fourth / (c) is paid by the government as subsidy / (d) directly to the fertilizer markers. / (e) No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “three-fourth‟ with “three fourths‟

62). a) The implementation of the Sixth Pay Commission / (b) in 2008-09 and resultant wage increase / (c) have had a positive rub-off / (d) on sales in urban markets. / (e) No error

Answer: b)

Explanation:  Insert „the‟ before „resultant‟

63). a) The governments keenness to keep inflation beyond check / (b) to provide room for the RBI to cut interest rates further / (c) may restrain it from providing any big relief / (d) to farmers by way of higher MSPs. / (e) No error

Answer: a)

Explanation:  Replace “beyond‟ with “under‟

64). a) The share of revenue‟s / (b) from the rural market has / (c) gone up steady over / (d) the last few years. / (e) No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “steady‟ with “steadily‟

65). a) Madan hesitated in accepting the post as her / (b) did not thought that the salary / (c) was enough for a man / (d) with a family of eight. / (e) No error

Answer: b)

Explanation:  Replace “thought‟ with “think‟

66). a) My teacher used to check that we were / (b) on the right track and if any mistake occurred, / (c) he would help us to analyze / (d) and resolve the issues. / (e) No error

Answer: c)

Explanation:  Delete “to”

67). a) He always said success was something to be celebrated, / (b) but he also believed that failure is something / (c) that you must concentrate all / (d) your energies on resolving. / (e) No error

Answer: b)

Explanation:  Replace “is‟ with “was‟

68). a) The centre accepted the report of a judicial commission / (b) that indicated former chief minister / (c) and six of his ministerial colleagues against corruption, / (d) favouritism, nepotism and administrative impropriety. / (e) No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “against‟ with “for‟

69). a) Companies like Infosys are moving fast / (b) on automation to ensure differentiation at a time / (c) where the technology industry and business models / (d) are undergoing rapid changes. / (e) No error

Answer: c)

Explanation:  Replace “where‟ with “when‟

70). a) With sharp rise in the number of large-scale financial crimes, / (b) the CBI and Indian Institute of Management have initiated / (c) a first-of-its-kind course to train sleuths / (d) from CBI to probe financial frauds. / (e) No error

Answer: a)

Explanation:  Insert „a‟ before „sharp‟

71). a) The beautician listed out / b) a few quick tips that / c) one needs to keep in mind / d) in order to get that perfect holiday radiance. / e) No error

Explanation:  Delete “out‟

Answer is: a)

72). a) After weeks of talks, / b) the two parties failed to resolving / c) their differences and the makers eventually / d) decided to look for an alternative. / e) No error

Explanation:  Replace “resolving‟ with “resolve‟

Answer is: a)

73). a) The Minister said that the State was facing / b) an acute financial crunch and feared that / c)the Government might be compelled to take / d) loans to pay the salaries of its employees. / e) No error

Explanation:  No Error

Answer is: e)

74). a) The states dependent on oil and gas revenues / b) are growing increasingly anxious about / c) the ripple effect that falling oil prices / d) may have on their local economies. / e) No error

Explanation:  In should read „States dependent on oil and gas revenue‟

Answer is: a)

75). a) Though the year witnessed / b) a rise in crimes against women, / c) the police claimed that their changed images has given / d) confidence to women to come forward and lodge complaints. / e) No error

Explanation:  Replace “ images has‟ with “ image had‟

Answer is: c)

76). a) Although ghost pepper is no longer / b) the most hottest chilli in the world, / c) as India‟s species export, / d) it packs quite a punch. /e) No error

Explanation:  Replace “the most hottest‟ with “the hottest‟

Answer is: b)

77). a) Migraines may doubles / b) the risk of a /c) nervous system condition that / d) causes facial paralysis. / e) No error

Explanation:  Replace “doubles‟ with “double‟

Answer is: a)

78). a) The police tactfully handled / b) the farmers‟ agitation for / c) higher prices which is created / d) law and order problem in the district every year. / e) No error

Explanation:  Replace “is created‟ with creates‟

Answer is: c)

79). a) For the past one week, / b) people had stop working / c) out of their houses, / d) fearing a sudden attack. / e) No error

Explanation:  Replace “had stop‟ with “have stopped‟

Answer is: b)

80). a) Mock drills were / b) carried out by / c) security agencies at / d) various parts of the city. /e) No error.

Explanation:  Replace “at‟ with “in‟

Answer is: c)

81). a) The orally transmitted Arabic tales were popular / b) as early the 10th country, and / c) through centuries of accretion and framing, gained / d) their current form around 1450 / e) No error Explanation:  Replace “ as early „ with “as early as‟

Answer: b)

82). a) The greatest joy in publishing a new magazine / b) over four decades has been to / c) observe the ebb or flow of history / d) accompanied by political tsunamis / e) No error

Explanation:  Replace “or‟ with “and‟

Answer: c)

83). a) After 25 years, we have a single / b) party in power with / c) a clear majority and a / d) mandate of development / e) No error

Explanation:  Replace “of‟ with “for‟

Answer: d)

84). a) Answer to our population problems  / b) lies in education and not in coercive and criminal sterilization / c) drives with unrealistic targets and / d) hard – to – resist monetary incentives / e) No error

Explanation:  Add “The‟ before “answer‟

Answer: a)

85). a) “The Arabian Nights “ – with stories such as Ali Baba, Aladdin and Sindbad the sailor / b) are an important cultural artifact / c) and played a role in forming / d) western assumption of the exotic east. / e) No error

Explanation:  Replace “are‟ with “is‟

Answer: b)

86). a) Extending an invitation to the President of the US / b) for the Republic Day barley a month after Modi‟s visit / c) to the Big Apple puts strengthening of ties / d) among the world‟s two biggest democracies firmly on track / e) No error

Explanation:  Replace “among‟ with “between‟

Answer: d)

87). a) Hopefully, this last order of the apex court / b) will help in bringing a speedy closure to the case / c) and sound out politicians and bureaucrats / d) against interfering in CBI investigations.  / e) No error

Explanation:  Replace “ last „ with “latest‟

Answer: a)

88). a) Among the many things that Japanese novelist Haruki Murakami talks / b) about when he talks about running is a brief treatise / c) that capture both the audacity of youth / d) as well as the optimism that comes with dexterity / e) No error

Explanation:  Replace “as well as‟ with “and‟

Answer: d)

89). a) Young Indians pursuing different goals in varied arenas / b) are thinking differently, creating new business models / c) and influence our life and times more comprehensively  /d) than at any time in our history / e) No error

Explanation:  Replace “influence‟ with “influencing‟

Answer: d)

90). a) It is tough to single from a couple of names / b) from among a large number of dedicated and hard – working leaders / c) who have shown the potential to hold / d) the party in good stead in the future / e) No error

Explanation:  Replace “ from‟ with “out‟

Answer: a)

91). a) the country‟s the biggest forged wheel factory / b) will be set up in Rae Bareli, / c) the parliamentary constituency of / d) Congress president in UP. / e) No error.

Explanation:  Replace “the biggest‟ with biggest‟

Answer: a)

92). a) All completed documents should be submitted / b) along with an earnest money deposit / c) by way of demand draft / d) favourable to principal Controller, Mumbai  / e) No error

Explanation:  Replace “ favourable to‟ with “in favour of‟

Answer: d)

93). a) It is believed that one‟s past karma / b) is responsible for the situation / c) in the present-birth, and / d) the way he lives here. / e) No Error

Explanation:  Replace “he‟ with “one‟

Answer: d)

94). a) Family members of a patients roughed up / b) employees at Max Hospital / c) accusing them for medical negligence / d) after he died after surgery. / e) No Error.

Explanation:  Replace “for‟ with “of‟

Answer: c)

95). a) On her voyage into space, / b) Williams said she would carried with her / c) a copy of the upanished and the Bhagaved Gita / d) to reflect and read. / e) No error.

Explanation:  Replace “carried‟ with “carry‟

Answer: b)

96). a) In fact, the human civilisation is / b) the history of man‟s growth / c) control over / d) the sources of energy. / e) No error

Explanation:  Replace “growth‟ with “growing‟

Answer is: b)

97). a) We all know that steam engine / b) marks an epochal change in the production capacity / c) and thus the beginning / d) of modern capitalist world. / e) No error

Explanation:  Replace “marks‟ with “marked‟

Answer is: b)

98). a) United States of America has not blacklisted India as a priority foreign country / b) in its report on the intellectual property regime / c) of trading partner despite strong demands / d) from its pharmaceutical companies. / e) No error

Explanation:  Add „The‟ before „United‟

Answer is: a)

99). a) In Beijing recently, smog had become / b) so thick that virtual sunrise / c) was arranged on huge TV screens / d) across the city. / e) No error

Explanation:  No Error

Answer is: e)

100). a) It is said that Prometheus gave the power / b) over fire to man after creating him / c) from water and earth because he had become fond of men / d) than the king of gods, Zeus, had anticipated. / e) No error

Explanation:  Replace “fond‟ with “fonder‟

Answer is: c)

 

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Phrasal Verbs Tricks & Tips Day 1

Phrasal Verbs Tricks & Tips Day 1 Buy Quant & Reasoning Tricks Book –  What …

Pie Chart DI Tricks & Tips

Pie Chart DI Tricks & Tips Buy Quant & Reasoning Tricks Book –  Pie Charts …

error: