Home / SSC / GA Questions 16th August Shift-1 SSC CGL 2017

GA Questions 16th August Shift-1 SSC CGL 2017

Q1. What is Direct transformation from solid to gas is called ?
Ans. Sublimation

Q2. Hydraulic lift works on the Principle of ?
Ans. Pascal law

Q3. Who got Life time achievement award 2017?

Q4. SAARC summit in 2016 postponed,  In which country it was to be held?
Ans:Pakistan

Q5. Largest gland in the human body?
Ans:Liver

Q6. “Hema Malini: Beyond the Dream Girl”was written by?
Ans:Ram Kamal Mukherjee

Q7. Sardar patel was associated with which of the following?
(a) Bhudan movement 
(b) Bardoli satyagraha
(c) Swadeshi movement
(d) –
Ans: Bardoli satyagraha

Q8. Judicial review was taken from which country?
Ans:USA

Q9. Lichens and mosses are characteristic of which of the following?
(a) Tundra 
(b) Evergreen forest 
(c) Tropical deciduous forest
(d) –
Ans:Tundra

Q10. Fly ashes are formed in which of the following?
(hydel power plant, coal power plant, 2 more option)
Ans:coal power plant

Q11. How many times one can become President?
(a) one
(b) two
(c) three
(d) many times
Ans:Many Times

Q12. Maximum temperature difference during day and night is in which of the following?
(a) mountain
(b) ocean 
(c) desert 
(d) plain
Ans:

Q13. Night blindness is due to the deficiency of which vitamin?
Ans:vitamin A

Q14.  Who killed John Saunders in 1927 ?
Ans: Bhagat Singh and Shivaram Rajguru

Q15. “Quensburry Rule” related to which sport?
Ans:Boxing

Q16. “Dulari Kanya” scheme started by which state?
Ans:Arunachal Pradesh

Q17. Bronze is an alloy made up of  which of the following?
Ans:Copper and Tin

Q18. Theory of Relativity given by?
Ans:Albert Einstein

Q19. What is indifference curve?

Q20. In Jan 2017 China started 7456 mile long railway track connecting China and which country?


Q21. Which hockey player was awarded Padma Shri award this year?
Ans:PR Sreejesh

Q22. What does I mean in MICR?
Ans:Ink

Q23. Right portion of heart receives what kind of blood
(a) pure                       
(b) impure                          
(c) mixed                      
(d) none

Q24. Match of the following?
white revolution, green revolution and blue revolution with their leaders
white revolution – Verghese Kurien
green revolution – MS Swaminathan
blue revolution – Hiralal Chaudhari

Q25. The first supercomputer in the world?
Facebook Comments

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Line Graph DI Tricks & Tips

Line Graph DI Tricks & Tips Let us look at a shortcut method to solve …

error: