Home / SSC / GA Questions asked in CGL Tier-1 2017 (8th August Shift-1)

GA Questions asked in CGL Tier-1 2017 (8th August Shift-1)

SSC CGL 2017 Tier-I 1st shift is over. These  questions are based on the type of GA questions asked in the 1st shift of the exam (8th August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. What is the name of Acid found in Ants?
Ans-Formic Acid

Q2. Who verifies President Impeachment?
Ans- Both Houses

Q3. How many types of Writs are there in the Constitution?
Ans- Five(5)

Q4. Which is the largest state in terms of Area in India?
Ans- Rajasthan

Q5. Which is the largest state with maximum coastline?
Ans- Gujarat

Q6. Galileo’s law also known as?
Ans-

Q7. The function of Xylem in plants?
Ans- Transportation of water

Q8. Itai-itai disease is caused by?
Ans-Cadmium Poisoning

Q9. What is the full form of LAN?
Ans- Local Area Network

Q10. What is railway vikalp scheme?
Ans-

Q11. What is important for food security?

Q12. Questions related to storage, MSP, Fair price store etc?

Q13. Which film is the winner of Oscar 2017?
Ans. Moonlight

Q14. The highest production of opium in India?

Q15.Cholera was discovered by?

Ans. Robert Koch

Q16.Who is the ex officio president of the Indian Parliamentary Group?
Ans. Speaker of Lok Sabha
 
Q17. Who built Vijay Stambh?
Ans. Rana Kumbha
 
Q18.Monument built by Maharana Pratap Singh?
 
Q19.Which country was involved in Jal Sanrakshan Samjhauta with India?
Ans. Israel
 
Q20.The writer of the book”citizen and society’?
Ans. Mohammad Hamid Ansari

Q21.Different women players of cricket,  hockey? 
Facebook Comments

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Line Graph DI Tricks & Tips

Line Graph DI Tricks & Tips Let us look at a shortcut method to solve …

error: