GA Questions SSC CGL Tier-1 | 9th August-Shift-3 | | GovernmentAdda
Home / SSC / GA Questions SSC CGL Tier-1 | 9th August-Shift-3
Governmentadda telegram channel and group

GA Questions SSC CGL Tier-1 | 9th August-Shift-3

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now

Download Quant Power Book (800+ Pages) Free Download Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now
Q1.Ozone is an_____ of oxygen ?
Ans:Allotropes
Q2.Which of the following is inert gas? 

Q3.Anti-defection law comes in which schedule?
Ans:10th schedule 

 
Q4. Second Battle of Tarain was fought between?
Ans:Prithviraj Chauhan was defeated by Mohammed Ghori.
 
Q5.Who is the inventor of frozen food? 
Ans:Clarence Birdseye 
 
Q6.What is the full form of M-SIP ?
Ans:Modified Special Incentive Package Scheme
 
Q7.Who regulates Rural Regional Bank? 
Ans:NABARD

Q8.Recently which country test fired surveillance missile against North Korea?
 
Q9.Who got Padma Shri for cooking in 2017?
Ans:Sanjeev Kapoor
 
Q10.Match the following
Berdi-tennis
Hit wicket- cricket
Volley-tennis
 
Q11.Who is the founder of Banaras Hindu University? 
Ans:Madan Mohan Malaviya
 
Q12.When was ‘Dal badal Sanshodhan’ implemented? 
Ans:52nd Amendment, 1985
 
Q13.Who is the author of the book “Out of my Window”?
Ans:Gail Albert Halaban
Q14.Who is the head of defence?
 
Q15. Jhulta Minar is located in which City? 
Ans:Ahmedabad

Q16.What is the SI unit of frequency?
Ans:hertz

Q17.Convex mirror are used in ?
Ans: rear view mirror

Q18.Polio and chickenpox are caused by virus/bacteria?
Ans:Virus

Q19.Which of the following metal is abundant in the earth?
Ans:Aluminium

Q20. Red Data Book consists of which of the following?
Ans:Endangered Species

Q21. One question was asked from soil?

Q22. Tawang dispute was held in between whom?
Ans: China and India

Q23. Which of the following is the “Modifier key”?
(a) Ctrl
(b) Shift
(c) Alt
(d) All of the above
Ans. (d) All of the above

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC All Maths Books Free PDF Download NOW

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now Download Quant Power Book (800+ …

error: