Home / SSC / GA Questions | Third Shift 11 August 2017 | SSC CGL Tier-1 2017

GA Questions | Third Shift 11 August 2017 | SSC CGL Tier-1 2017

Q1. What is the chemical name of CaOCl2 ?
Ans:Bleaching Powder
Q2. Which of the following is not direct tax-
Corporation tax
Wealth tax
Income tax
None of these
Q3.The pitch of sound depends on its:
Ans:Frequency
Q4. Who is the father of Modern Computer?
Ans:Alan Turing

Q5. Which of the following proves that light has particle nature ?
Ans. Piezoelectric Effect
Q6.Match the following:
Brihadeeswarar Temple: Tamilnadu
Lingaraja Temple:  Bhubaneswar
Dilwara Temples: Rajasthan
Q7. Which country’s PM participated in ‘Namami Brahmaputra festival’ ?
Ans: Bhutan’s
Q8. Alps mountain range is located in which region?
Q9. What part of Indian constitution is justiciable?
Ans:Part III Fundamental rights
Q10. What is the power house of a cell?
Ans: Mitochondria
Q11. Who is the winner of 2016 Rajiv Ghandi khel ratna award?
Ans:
Q12. Which disease is caused by nickel?
Q13. Battle between Col. Robert Clive and the Nawab of Bengal.
Ans- A plan of the Battle of Plassey, fought 23 June 1757 by Col. Robert Clive, against the Nawab of Bengal.
Q14. Who is the Author of the Biography of Mahavir Singh Phogat?
Ans: Saurabh Duggal
Q15. Which of the following does not have cell wall ? (Euglena, Mycoplasma etc.)
Q16. Who discovered the ultrasound?
Ans:Lazzaro Spallanzani

Q17. Which amendment is known as the mini constitution of india?
Ans:42nd Amendment
Q18. How many Members are nominated to Rajya Sabha by President?
Ans: 12
Q19. Man’s color due to which pigment?
Ans- Melanin
Q20. Pregnancy Aid Scheme related question?
Facebook Comments

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Line Graph DI Tricks & Tips

Line Graph DI Tricks & Tips Let us look at a shortcut method to solve …

error: