Home / SSC / General Awareness Questions 16th August Shift-3 SSC CGL 2017

General Awareness Questions 16th August Shift-3 SSC CGL 2017

Q1. In which policy market does not have price control? 
Ans. Monopoly

Q2. Which of the following is not a green house gas? 
Ans. Hydrogen
Q3. Electron is invented by? 
Ans. J. J Thomson

Q4. Financial emergency is mentioned under which article?
Ans:Article 360

Q5. In “Ude Desh Ka Aam Nagrik” Scheme what is class 2 and 3 fare?
Ans:Rs 2500 per hour

Q6. Poona pact agreement signed between Gandhi and?
Ans: B. R. Ambedkar

Q7. “An unsuitable boy” is written by?
Ans. Karan Johar

Q8. Who got Padma Shree Award for art and music?
Ans:

Q9. Human brain is divided into how many parts? 
Ans. 4 Parts

Q10. Which one of the following is not an input device?
(a)OMR                     
(b) Plotter                   
(c) Barcode reader
(d) –

Q11. Radar was invented by whom?
Ans:Heinrich Hertz

Q12. Which country is not the member of IORA?
Ans:The Indian Ocean Rim Association (IORA) is an international organization with 21 Member States.

Q13. Which type of forest coverage is in majority?
Ans: Tropical Deciduous

Q14. Which Governor banned Sati Pratha in india? 
Ans. Lord William Bentinck

Q15. Which of the following is not our fundamental duty?

Q16. Which country has launched Longest bullet train in January 2017?
Ans:China

Q17. Lorenz curve shows?
Ans: the degree of inequality of distribution.

Q18. Which is the evergreen forest?

Q19. One question from Japanese art?

Q20. 1 questions related to Superconductivity?

Q21. Narmada Bachao Andolan

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Syllogism Tricks & Tips Day 1

Syllogism Tricks & Tips Buy Quant & Reasoning Tricks Book –  Syllogism is one of …

Tabular DI Tricks & Tips

Tabular DI Tricks & Tips Buy Quant & Reasoning Tricks Book –  Data Interpretation questions …

error: