Home / SSC / General Awareness Questions 17th August Shift-1 SSC CGL 2017

General Awareness Questions 17th August Shift-1 SSC CGL 2017

Q1. Sound is generated from which of the following?

Q2. books and authors matching 

Q3. Jama masjid build in which century? 
Ans:1656


Q4. What is vocal cord length in men?
Ans:The male vocal folds are between 17 mm and 25 mm in length.

Q5. High court judge retirement age from 60 to 62 by which constitution amendment?
Ans:114

Q6.Women emperor in india in 990 BC of which state?

Q7. What is the Formula of Milk of Magnesia?
Ans. Mg(OH)₂

Q8. Government scheme in constructing toilets in villages?
Ans: The Swachh Bharat Mission (SBM)

Q9. If we increase the invested amount marginal profit increases after a point it starts to decline which options define it?

Q10. Who discovered sodium (Na)?
Ans. Humphry Davy

Q11. Runner up in Kabaddi 2016?
Ans:Iran

Q12. Which part of Himalaya is located between Kali and Sutlej river?
Ans:Kumaon Himalayas

Q13. Brinjal tomato are from which category of vegetable?
Ans:Fruit

Q14. Xylem first produces in which part?

Q15.What is the Britain rank in FDI?

Q16. Didda empresses ruled during which period?

 

Q17. Name the North West border sharing country with India?
Ans:Pakistan

Q18. Which Railway station connecting Pakistan and India?
Ans:Attari Railway station

Q19. What are the uses of url world wide Web?

Q20. Who got Booker Prize in 2016?

Ans:The Sellout by Paul Beatty.

Q21. Earthworm belong to which category?
Ans:Annelida

Facebook Comments

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Line Graph DI Tricks & Tips

Line Graph DI Tricks & Tips Let us look at a shortcut method to solve …

error: