General Awareness Questions 17th August Shift-2 SSC CGL 2017 | | GovernmentAdda
Home / SSC / General Awareness Questions 17th August Shift-2 SSC CGL 2017
Governmentadda telegram channel and group

General Awareness Questions 17th August Shift-2 SSC CGL 2017

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now

Download Quant Power Book (800+ Pages) Free Download Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

Q1. Who invented ECG?
Ans:Willem Einthoven

Q2. Match the following:- 
(Books with their author name)

Q3. Charminar in which state?
Ans. Hyderabad (Telangana)


Q4. If a planet is revolving in an ellipse then what is the position of the sun?
(a) Centre                          
(b) Focus                        
(c) Circumcentre                   
(d) Incentre

Q5. Number of members of rajyasabha from punjab?
Ans:Seven

 

Q6. Sliding friction is ____than static friction?
Ans:Less than

Q7. Which country is not a member of Bay of Bengal BIMSTEC?
Ans:Bangladesh, India, Myanmar, Sri Lanka, Thailand, Bhutan, and Nepal are members.

Q8. What is act as shield against uv rays?
Ans:ozone

Q9. Which yojna has been launched related to development of rural, social, cultural.
Ans:

Q10. One question from Government scheme.

Q11. How many states India has as of June 2017?
ANs:29

Q12. Who won the Chinese Grand Prix in 2017?
Ans:Lewis Hamilton

Q13. Agra fort was built by whom?
Ans:Akbar

Q14. Rank of Norway in some index in 2016?
ANs:

Q15. India’s rank in Human Development Index (HDI)?
Ans:131

Q16. North East plain formed by Ganga, Sindhu and ____?

Q17. Kelvin is the unit of? 
Ans. Temperature

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC All Maths Books Free PDF Download NOW

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now Download Quant Power Book (800+ …

error: