General Awareness Questions 18th August Shift-2 SSC CGL 2017 | | GovernmentAdda
Home / SSC / General Awareness Questions 18th August Shift-2 SSC CGL 2017
Governmentadda telegram channel and group

General Awareness Questions 18th August Shift-2 SSC CGL 2017

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now

Download Quant Power Book (800+ Pages) Free Download Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now
Q1. No. of union territories in India till june,2017?
Ans:Seven

Q2. How many legislative assembly are there in Sikkim?
Ans:32

Q3. Which song got Grammy award 2016?
Ans: Ed Sheeran, “Thinking Out Loud”

Q4. Who won IPL 2017?
Ans:Mumbai Indians

Q5.One question from books n authors (given in the form of statement) then which of the following statement is true?

Q6. Fill in the blanks: mg + O₂ = ?

Q7. Dara Shikoh brother’s name who was responsible for his death?
Ans:Aurangzeb.

Q8. Who is the founder of proton?
Ans:E. Goldstein

Q9. Rank of Australia in HDI 2016?
Ans:Second

Q10. According to latest survey, the percentage reduced in tropical forest in India is…?

Q11. Dhamma Stupa is located at which of the following?
Ans: Nagpur

Q12. The nature of suggestion which President takes from Supreme Court?
Ans: Advisory Jurisdiction

Q13. Which of the following is not a memory storage device? 
(a)Linux 
(b) ipod 
(c) Flash memory 
(d) hard drive


Q14. One question from soil in Northern plain

Q15. Lion , leopard’ and tiger belongs to which genus?

Ans:Felidae

Q16. One question from Fasal Bima Yojana?
Ans:It is a new crop insurance scheme to boost farming sector in the country.

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

English Power Question Bank By Governmentadda Free PDF Download

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now Download Quant Power Book (800+ …

error: