General Awareness Questions 20th August Shift-3 SSC CGL 2017 | | GovernmentAdda
Home / SSC / General Awareness Questions 20th August Shift-3 SSC CGL 2017

General Awareness Questions 20th August Shift-3 SSC CGL 2017

Q1. Mahatma Gandhi return in India 1915 from which country?
Ans:South Africa

Q2. Who got Nobel Laurete 2016 in physiology?
Ans:Yoshinori Ohsumi

Q3. How many Lok Sabha seats in West Bengal?
(a) 14
(b) 40
(c) 4
(d) 42
Ans:42

Q4. Who got Bronze medal in which sport in RIO 2016?

Q5. Palk strait separates which country from India?
Ans: Sri Lanka

Q6. What happens when electricity is passed through water?
Ans:Electrolysis

Q7. What do we get on boiling sea water
Ans:Fresh Water

Q8. The river which originates in Nepal and comes into India?

Q9. One question from Books and Authors

Q10. Which of the following is the 5th Largest Defense spender country in 2015?
(a) US
(b) Russia
(c) India
(d) China
Ans:India

Q11. Marginal cost curve is-
(a) X shape
(b) U shape
(c) V shape
(d) Y shape
Ans:U shape

Q12. Algae Sexual reproduction occurs when gametes are dissimilar is called
Ans. Anisogamy

Q13. Taxanomy – Naming of an organism,  which comes before a family
(a) Order
(b) Class
(c) Genus 
(d) Species
Ans: Genus

Q14. Who was creator of a mechanical calculator, giving the basic structure for computers ? 
Ans. Charles Babbage

Q15. Fixed cost stays 0 or unchanged? (Economy Question)
Ans. Monopoly

Q16. Organisms without body cavity are? 
Ans. Acoelomates

Q17. In 2nd law of motion, acceleration is inversely proportion to? 
Ans. Mass

Q18. In 1916 Gandhi ji starts which andolan?
Ans. Champaran Satyagraha

Q19. Where is ajanta and allora caves?
Ans:Maharashtra

Q20. One question from Beti bachao scheme?

Q21. Betting and gambling comes in which list?
Ans. State list

Q22. What is other name of heater’s coil?
Ans:Nichrome

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam | Study Plan | Complete Syllabus | Previous Year Exam Analysis

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam |Study Plan | Complete Syllabus | …

SSC CGL 2016 Final Allocation

  Staff Selection Commision has released the allocation of Dept. for the candidates selected for …

error: