General Awareness Questions 23rd August Shift-1 SSC CGL 2017 | | GovernmentAdda
Home / SSC / General Awareness Questions 23rd August Shift-1 SSC CGL 2017

General Awareness Questions 23rd August Shift-1 SSC CGL 2017

Q1. Coldest desert in Himalaya is?
Ans:Ladakh

Q2. What is the chemical formula of sulphuric acid?
Ans:H₂SO₄

Q3. Who can amends in the constitution?
Ans:

Q4. One question from Ude Desh Ka Aam Nagrik Udan Yojana.

Q5. Which country won the maximum number of medals in Rio Olympics 2016?
(a) USA 
(b) UK 
(c) China 
(d) India
Ans:USA

Q6. Who was the successor of Rajaraj 1?
Ans:Rajendra Chola I

Q7. Hampi is situated in which state?
Ans:Karnataka

Q8. Who got Highest Civilian Award?
Ans:

Q9. Who invented hot balloon?
Ans:Montgolfier

Q10. Relief provided after natural calamity comes under which list?
Ans: Concurrent List

Q11. Which country shared the boundary of Sundarbans?
Ans: Bangladesh

Q12. Match the following (books & authors)

Q13. Name of land given to temple by cholas?
Ans:

Q14. Free fall of a body is an example of?
Ans:Motion with changing velocity.

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam | Study Plan | Complete Syllabus | Previous Year Exam Analysis

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam |Study Plan | Complete Syllabus | …

SSC CGL 2016 Final Allocation

  Staff Selection Commision has released the allocation of Dept. for the candidates selected for …

error: