General Awareness Questions Asked 12 August Shift-1 SSC CGL 2017 | | GovernmentAdda
Home / SSC / General Awareness Questions Asked 12 August Shift-1 SSC CGL 2017

General Awareness Questions Asked 12 August Shift-1 SSC CGL 2017

Q1. Name of the Book written by Sachin?
Ans:Playing It My Way
Q2. What is the SI unit of intensity of sound?
Ans: decibel
Q3. Match the following: Brahma Samaj, Arya Samaj, Veda Samaj etc.
Ans: Brahmo Samaj – Raja Ram mohan Roy
Arya Samaj – Dayananda Saraswati
Veda Samaj – K. Sridharalu Naidu
Q4. Blue revolution, Golden revolution, and Yellow revolution related question.
Ans: Blue revolution- Fish Production
Golden revolution – Fruits/Overall Horticulture development/Honey Production
Yellow revolution – Oil Seeds production
Q5. One question related to famous Indian Vocalist.
Q6. Recently India signed Third protocol of double taxation with which country?
Ans:India and Singapore Sign a Third Protocol for Amending the Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA)
Q7. What is India’s national water animal?
(Tortoise, Dolphin, Crocodile, and Alligator)
Ans:Dolphin
Q8. One question related to countries and their currencies. (Bhutan, Malaysia, etc.)
Q9. What is an exothermic reaction?
Ans: Chemical Reaction in which  energy is released.
Q10. Which Major element in Brass?
Ans:Copper

Q11. Alveoli are related to which biological system?
(Digestive system, Excretory system, Respiratory system and Reproductive system)
Ans:Respiratory system
Q12. What is the full form of FTP in Computer?
Ans:The File Transfer Protocol
Q13. Which of the following is not the fundamental duty?
Q14. Which of the following fundamental rights has recently been converted into legal rights?
Ans:Right to property

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam | Study Plan | Complete Syllabus | Previous Year Exam Analysis

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam |Study Plan | Complete Syllabus | …

SSC CGL 2016 Final Allocation

  Staff Selection Commision has released the allocation of Dept. for the candidates selected for …

error: