General Awareness Questions SSC CGL Tier-1 | 10th August-Shift-1 | | GovernmentAdda
Home / SSC / General Awareness Questions SSC CGL Tier-1 | 10th August-Shift-1
Governmentadda telegram channel and group

General Awareness Questions SSC CGL Tier-1 | 10th August-Shift-1

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now

Download Quant Power Book (800+ Pages) Free Download Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

Q1. Which of the following is not a plant hormone?

Q2. Nephrons are part of which system?
Ans:Kidney

Q3. Which of the following mughal emperor was illiterate?
Ans:Akbar

Q4.  What is the Loss of electron oxidation is called?
Ans: Oxidation

Q5. Match the following- liberalisation globalisation and privatisation.

Q6. Jan 2017 TPP exit country?
Ans:US

Q7. Anions are formed due to?
Ans: gain of one or more electrons.

Q8. What is the product of Mass velocity called?
Ans:Momentum.

Q9. Who appoints the Governor of state?
Ans:The President

Q10. How many bits in IP Address?
Ans:32

Q11. Question related to temples and corresponding countries?
Srilanka: padmanabhaswamy temple

Q.12 who invented World wide web?
Ans:Tim Berners-Lee

Q13. What causes Acid rains?
Ans:sulphur dioxide and nitrogen oxide

Q14. Who wrote Rekha’s Biography?
Ans:Yasser Usman

Q15.One question related to Balance of Payment?

Q16. What is the SI unit of current?
Ans:Ampere

Q17.Strait of Malacca is between which two countries?
Ans:Indonesia and Malaysia

Q18.B. Sai Praneeth is related to which sport?
Ans: badminton

Q19.The latitudes that passes through sikkim also pass through?
Ans:Rajasthan

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC All Maths Books Free PDF Download NOW

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now Download Quant Power Book (800+ …

error: