Home / Memory Based Papers / IBPS RRB Office Assistant Questions Asked On 24th September 2017 – Prelims (All Slots)

IBPS RRB Office Assistant Questions Asked On 24th September 2017 – Prelims (All Slots)

IBPS RRB Office Assistant Questions Asked On 24th September 2017 – Prelims (All Slots)


Number Series Asked in (1st Slot) IBPS RRB Office Assistant Prelims Held on 24th Sep 2017

1). 408, 405, 396, 369, 288, ?
Logic: Difference ×3
Answer: 45

2). 220, 108, 52, 24, 10, ?
Logic: Difference:- 112, 56, 28, 14, 7
Answer: 3

3). 7, 8, 16, 43, 107,
Logic: Difference:- 13, 23, 33, 43,
Answer: 232

4). 91, 70, 51, 35, 23, ?
Logic: Difference of Difference:- -2, -3, -4
Answer: 16

5). 8, 4, 6, 15, ?
Logic: ×0.5, ×1.5, ×2.5, ×3.5
Answer: 52.5

 

Memory Based Aptitude Miscellaneous Questions Asked in IBPS RRB Office Assistant Exam Held on 24th Sep 2017 (Slot-1):

1) Article A sold at 25% loss and B at 10% profit . If the ratio of sp is 12:11 then by how much percent is cp of a greater than cp of B?

2) Diagonal of rectangle given 2√10 and length is equal to 3 times breadth and perimeter is to calculated

3) Out of 480 people 200 are men and 80 women eat non veg and total 180 people eat non veg then how many men eat non veg.

4) CI for two schemes 10% and 20 % annually given and principal is given then calculate difference in amount of interest.

 

Memory Based Puzzle Asked in IBPS RRB Office Assistant Prelims Exam Held on 24th Sep 2017:

Linear Arrangement:

7 people were there facing north, more than 4 people were sitting to the left of U, R was 3rd to the left of U, more than 2 people were sitting between T & S, V was not a neighbour of S, more than 1 people were sitting between V & X.W is 3rd to right V.

Floor Puzzles:

7 floor A,B,C,W,X,Y,Z More than four person between C and Z. B even floor and immediately above Y. Three persons between A and Z. Three persons between W and X. X is above W.

7 C
6 X
5 A
4 B
3 Y
2 W
1 Z

Number Series Asked in (2nd Slot) IBPS RRB Office Assistant Prelims Held on 24th Sep 2017:

1). 144,140,148,132,164,?
Logic: Difference of:- (-4, +8, -16, +32, -64)
Answer: 100

2). 108,71,46,30,20,?
Logic: Difference of Difference (12, 9, 6, 3)
Answer: 13

3). 243,162,108,72,48,?
Logic: Difference of Difference of Difference (9, 6, 3)
Answer: 33

4). 100,52,28,16,10,?
Logic: Difference of:- (48, 24, 12, 6, 3)
Answer: 7

5). 295,294,286,259,195,?
Logic: Difference of:- (13, 23, 33, 43, 53)
Answer: 70

The number of illiterate males and females are in ratio 7:3..number of literate males and females are 600 and 400 respectively. if the total number of males is 600 more than females find the total males and females?

A man buy cycle for Rs.5400 and spend some amount for repairing.After selling for Rs.5880 incurred loss 16%.Find repairing cost?
How many pairs of letters are there in the word”MARRIES” which have as many letters between them in the word
as in alphabetical series?
Q.Total no of students 480
Males are 200 and females are 280
200 females ordered non veg , total 180 members ordered veg , how many males ordered veg

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

IBPS PO Memory Based Questions (Prelims) 2017:  15th Oct- Shift 2

IBPS PO Memory Based Questions (Prelims) 2017:  15th Oct- Shift 2 Dear Aspirants, After 2nd …

IB ACIO Paper 15th Oct 2017 Download pdf

IB ACIO Paper 15th Oct 2017 IB ACIO Exam Analysis 15th Oct 2017 IB ACIO …

error: