Home / Quiz / Machine Input-Output Based

Machine Input-Output Based

I. Study the following information carefully and answer the given questions.
A number arrangement machine arranges two digit numbers into a typical manner. Each step takes gives output taking input from the previous step. The following is an illustration of Input and rearrangement. Using the illustration answer the question given below.

Example:

example

Input:

ques-one

 

Explanation

io-qn-one

 

Step I: Multiply the first digit of first number with second digit of fourth Number. Multiply the second digit of first number with first digit fourth number.

Step II: Add the first digit of all numbers in Step I for the first number and second digit of all numbers in Step I for the second number

Step III: Divide second digit by first digit

Step IV: First number is subtracted from the second number.

 

  1. If the value “5” is subtracted from the final output then what will be the resultant value?
    A. -7
    B. 3
    C. -3
    D. 4
    E. None of these

    Answer
  2. If in the first step the first digit of every number is added and multiplied by 5 then which will be the resultant value?
    A. 50
    B. 60
    C. 55
    D. 65
    E. None of these

    Answer
    Answer – B. 60
  3. Which of the following combinations represent the first digit of the second value and the second digit of the first value in Step I of the given input?
    A. 6, 4
    B. 4, 6
    C. 6, 2
    D. 2, 8
    E. 2, 4

    Answer
    Answer – C. 6, 2
  4. Which of the following represents the sum of the first digit of the second value and the second digit of the first value in Step II of the given input?
    A. 5
    B. 2
    C. 6
    D. 4
    E. 3

    Answer
    Answer – B. 2
  5. Which of the following represents the difference between the first value and the second value of Step II of the given input?
    A. 8
    B. 7
    C. 9
    D. 4
    E. 6

    Answer
    Answer – D. 4

I. Study the following information carefully and answer the given questions.
A number arrangement machine arranges two digit numbers into a typical manner. Each step takes gives output taking input from the previous step. The following is an illustration of Input and rearrangement. Using the illustration answer the question given below.

Example:

example-io

Input:

ques-t

 

Explanation

Step I: Multiply the first digit of first number with second digit of fourth Number. Multiply the second digit of first number with first digit fourth number.

Step II: Add the first digit of all numbers in Step I for the first number and second digit of all numbers in Step I for the second number and then multiply by 2.

Step III: Divide second digit by first digit

Step IV: Add two numbers.

 

  1. If the value “6” is added to the final output then what will be the resultant value?
    A. 12
    B. 18
    C. 10
    D. 11
    E. None of these

    Answer
    Answer – B. 18
  2. If in the first step the second digit of every number is added and divided by 2 then which will be the resultant value?
    A. 5
    B. 6
    C. 7
    D. 4
    E. None of these

    Answer
    Answer – C. 7
  3. Which of the following combinations represent the first digit of the third value and the second digit of the first value in Step I of the given input?
    A. 4, 1
    B. 1, 4
    C. 2, 6
    D. 4, 6
    E. 4, 4

    Answer
    Answer – D. 4, 6
  4. Which of the following represents the sum of the second digit of the second value and the first digit of the first value in Step II of the given input?
    A. 8
    B. 7
    C. 6
    D. 4
    E. 9

    Answer
    Answer – E. 9
  5. Which of the following represents the difference between the first value and the second value of Step III of the given input?
    A. 1
    B. 2
    C. 0
    D. 4
    E. 5

    Answer
    Answer – D. 4

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Reasoning: Coding – Decoding For Upcoming Exams

Directions (Q. 1-10): Study the following information to answer the given questions. In a certain …

spotting error, new pattern spotting error

English: Error Spotting for IBPS Upcoming Exams

In each of the following questions there are sentences that form a paragraph. There is …

error: