Quantitative Aptitude Quiz- Time & Work (ANSWERS) | GovernmentAdda
Home / Quantitative Aptitude Quiz- Time & Work (ANSWERS)

Quantitative Aptitude Quiz- Time & Work (ANSWERS)

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now

Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Get Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

Print Friendly, PDF & Email

ANSWERS

 

1—(c) Ayesha’s and Amita’s 1 day’s work

= 1/16 + 1/8 = (1 + 2)/16 = 3/16

∴ Ayesha and Amita together can complete the work in

= 16/5 = days/

 

2—(a) 72 men = 144 women = 180 children

= 2 men = 4 women = children

∴ 4 men + 12 women + 20 children

= 4 men + 6 men + 8 men = 18 men

When 6 men do 1 work in 12 days. 18 men will do the same in 4 days

∴ Remaining work = ½ Now, M1D1/W1 = M2D2/W2

= ½ × 6 × 12 = 1 × M2

= M2 = 36 = Number of men

 

3—(a) [Tricky approach]

= 18 men = 5 × 18 = 90 women

∴ 1 men = 5 women

∴ 4 men + 0 women = 30 women, M1D1 = M2D2

= 5 × 18 = 30 D2

= D2 = (5 × 18)/30 = 3 days

 

4—(a) 8 × 20 men = 8 × 32 women

=5 men = 8 women

5 men + 8 women = 16 women M1D1 = M2D2

= 8 × 32 = 16 × D2

=  D2  = (8 × 32)/ 16   = 16 days

 

5—(b)  2 × 6 men  = 18 women

= 24 children

2 men = 3 women = 4 men part of work done in1 day by 4 men = 1/3

∴ Remaining 2/3 work will be finished by 8 men in1 day. Hence, 8 men would be required.

 

6—(d) Number of days = 9800/350 = 28

 

7—(d) Part of the tank filled in 1 hour when all the taps are opened

= ¼ + 1/6 – 1/3

= (3 + 2 + 4)/12 = 1/12

Hence, the tank will be filled in 12 hours.

 

8—(b) 4 × 8 girls = 3 × 9 boys

= 7 × 2 men =5 × 4 women

= 32 girls = 27 boys = 14 men

= 20 women

 

9—(b) 2 men =3 women

1  man + 1 woman

= ( 3/2 + 1) women = 5/2 M1D1 = M2D2

= 3 × 4 = 5/2 × D2

= D2 = (3 × 4 × 2)/5 = 24/5 days

 

10—(c)

= 2 × 20 × x × = 4 × 10 × 5 × 2

= x = (4 × 10 × 5 × 2)/ (2 × 20)

= 10 hours

 

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

error: