Home / Quiz / Reasoning Questions – Puzzles

Reasoning Questions – Puzzles

I. Study the following information carefully to answer the given questions.

Seven people, namely P,Q,R,S,T,U and V like seven different e-commerce websites namely Amazon, Flipkart, Snapdeal, E-bay, Jabong, Myntra and Paytm but not necessarily in the same order. Each people also works in the same office but at a different department on the basis of experience namely Administration (ADMIN), Marketing & Sales, (M&S), Accounts (ACC), Production (PO), Quality Management (QM), Human Resources (HR), and Public Relations (PR), but not necessarily in the same order. Each person also like different cars namely viz – Audi, BMW, Ford, Fiat, Hyundai, Chevrolet and Ferrari.

Note: Each person has been allocated to a department as per increasing order of experience with the one in ADMIN being the least experienced whilst the one in PR Being the most experienced.

T neither has the least experience than the one who likes Snapdeal. T neither has the least experience nor he works in QM. Q does not work in QM. The one who likes Flipkart does not work in PO. The person who likes Myntra has more experience than the one who likes Fiat. The one in Quality Management likes Chevrolet. The person who likes Jabong also likes the Hyundai car. Persons who have the least experience and most experience like BMW and Ferrari car respectively. Only one person has less experience than U. V likes Paytm and has more experience than the one who likes Amazon. S has less experience than the one in PO, but more experience than the one who likes Snapdeal. The one who has less experience than U likes E-bay. Only one person has more experience than P. P does not like Audi. The one in Marketing and Sales like Ford. The one in HR likes Jabong. Only two people have more experience than the one who likes Amazon

Explanation
Person Job E-Commerce Car
V PR Paytm Ferrari
P HR Jabong Hyundai
R QM Amazon Chevrolet
T PO Myntra Audi
S ACC Flipkart Fiat
U M&S Snapdeal Ford
Q ADMIN E-bay BMW
  1. As per the given arrangement, ADMIN is related to Ferrari and PR is related to Hyundai in a certain way. To which of the following is ACC related to the same way?
    A. Ferrari
    B. BMW
    C. Ford
    D. Fiat
    E. Chevrolet

    Answer
    Answer –E. Chevrolet
  2. Which of the following pairs of people who have more experience than P less experience than S?
    A. V, P
    B. V, U
    C. R, V
    D. T, Q
    E. R, P

    Answer
    Answer – B. V, U
  3. Which combination represents the department that T works in and the movie he likes?
    A. QM – Amazon
    B. PO – Snapdeal
    C. PO – Myntra
    D. ACC – E-bay
    E. ADMIN – E-bay

    Answer
    Answer – C. PO – Myntra
  4. Who amongst the following likes Fiat?
    A. S
    B. R
    C. P
    D. Q
    E. Other than those given as options

    Answer
    Answer – A. S
  5. Which of the following e-commerce websites does Q like?
    A. Snapdeal
    B. Myntra
    C. Amazon
    D. E-bay
    E. Flipkart

    Answer
    Answer – D. E-bay

II. Study the following information carefully to answer the given questions.

Seven persons – A, B, C, D, E, F and G – went to tour in the months of February, March, April May, July, October and December but not necessarily in the same order. Each one of them likes different brand of cycle viz., Firefox, Hercules, Atlas, BSA, Hero, Montra and Kross but not necessarily in the same order. Each person also like seven different brand of bikes namely viz – Honda, Yamaha, Suzuki, Harley Davidson, TVS, Royal Enfield and Vespa.

There are two persons went to tour between the one who likes Honda and the one who likes Vespa. E does not like Atlas. The person who likes Montra went to tour in the month having less than 31 days. The person who likes Honda went to tour on one of the months after March which has less than 31 days. The one who likes Hero went to tour in the month having less than 31 days. There is only one person between A and the person who likes Hero. The person who likes Vespa went to tour immediately before the one who likes Suzuki. G went to tour in that month which has less than 31 days. F went to tour immediately after G. Only one person went to tour between A and the who likes BSA. F does not like Harley Davidson. A does not like Montra. The one who likes Firefox went to tour immediately before the one who likes Kross. The person who likes Yamaha went to tour immediately before the one who likes Royal Enfield and immediately after the one who likes Honda. The one who likes Atlas went to tour immediately before A. C went to tour immediately after A. Only two persons went to tour between C and B.

Explanation
Month Person Cycles Bike
February G Montra Harley Davidson
March F Hercules Kit-Kat
April B Hero Honda
May D Atlas Yamaha
July A Firefox Royal Enfield
October C Kross Vespa
December E BSA Suzuki
  1. Which of the following brand of cycles is liked by C?
    A. Firefox
    B. BSA
    C. Montra
    D. Hercules
    E. Kross

    Answer
    Answer – E. Kross
  2. Which of the following combinations of Month-Person-Cycle-Bike is correct?
    A. March – G – Firefox – Harley Davidson
    B. July – A – Firefox – Royal Enfield
    C. October – E – Montra – Yamaha
    D. May – C – Atlas – TVS
    E. April – F – Hero – Vespa

    Answer
    Answer – B. July – A – Firefox – Royal Enfield
  3. Which of the following statements is true with respect to the given arrangement?
    A. C went to tour in October
    B. A likes Kross
    C. D went to tour immediately before E.
    D. E went to tour in July
    E. None of the given statements is true

    Answer
    Answer – A. C went to tour in October
  4. Who among the following went to tour in May?
    A. F
    B. A
    C. C
    D. D
    E. B

    Answer
    Answer – D. D
  5. Who among the following likes Royal Enfield?
    A. E
    B. C
    C. A
    D. G
    E. B

    Answer
    Answer – C. A
Facebook Comments

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

Reasoning Quiz On Statement and Cause & Effect Day 23 Bag

Reasoning Quiz On Statement and Cause & Effect Day 23 Bag Get English,Quant & Reasoning …

error: