Home / Solution

Solution

RRB ALP CBT 2 #1 Mock Test Series Get Now Free Download Now
RRB Junior Engineer Complete Free Study Material PDF Free Download Now
IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
NIACL AO Complete Free Study Material PDF  Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1). ? =8787÷342×√50=25.7×7=179.9≈180
Answer: b)

2). (?)²=∛15628×(201÷8)
(∵∛15628≈ ∛15625≈25) ≈25×25.125≈25×25
∴ ? =√(25×25)=25
Answer: b)

3). ? =7/9 of 4011.33+7/11 of 3411.22
≈7/9×4011+7/11×3411
≈3119.66+2170.63
≈3120+2170=5290
Answer: d)

4). ? =23% of 5783+57% of 8561
= [(23×5783)÷100] + [(57×8561)÷100] =1330.09+4879.77≈1330+4880=6210
Answer: b)

5). ? =345.01×224.99÷ (11×5) ≈ 345×(225÷55)
=77625÷55=1411≈1410
Answer: c)

6). ? =5.5% of 225+7.5% of 625-18.6% of 182
=12.375+46.875-33.852
≈12+47-34=25
Answer: d)

7). ? =√2.25+√6.76+√9.61+√10.89-√23.04
=1.5+2.4+3.1+3.3-4.8=10.3-4.8
=10.3-4.8≈10-5=5
Answer: e)

8). ? = 4.4÷1.1×5.89-(2.26+3.86+2.96+5.89) = (4×6)-(2+4+3+6) ≈24-15=9
Answer: d)

9). (2.42)²+ (2.68)²+? = (5.96)²+ (7.89)²+ (2.9)²+ (3.1)²≈ (6)²+ (8)²+ (3)²+ (3)²
≈36+64+9+9=118
∴ ? = 118 – {(2.42)²+(2.68)²}
= 118 – (5.86+7.18) ≈118-{6+7} =118-13=105
Answer: a)

10). ? = (9.1×5.7×6.72×9.5)-(1.9×2.1×1.7×3)≈ 9×6×7×9.5-(2×2×2×3)
≈ 3591-24=3567≈3568
Answer: c)

Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now
Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now

 

error: