Home / Daily Dose / Idioms & Phrases / SSC CGL 2018 : Idioms and phrases quiz

SSC CGL 2018 : Idioms and phrases quiz

150+ RRB NTPC Previous Solved Papers PDF  Free Download Now
RRB NTPC Free Study Material PDF Free Download Now
RRB NTPC Free Mock Test Attempt It Now
Quant Booster eBook – A Complete Maths Shortcut eBook   GET Book Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. Set the record straight

(a) give a speech

(b) win party support

(c) given a correct account

(d) make a confession

2. Close shave as

(a) serious accident

(b) close collision

(c) narrow escape

(d) deep dent

3. Shook in their shoes
(a) stamped the ground with their shoes
(b) shows signs of anger

c) trembled with fear
(d) stood up to salute

4. In high spirits

(a) full of hope and enthusiasm

(b) under tremendous stress

(c) under the influence of liquor

(d) mentally deranged

5. Ins and outs

(a) entry and exit points

(b) full details

(c) tactical moves

(d) complexity of character

6. Set their face against

(a) became enemies

(b) turned away from

(c) faced difficulty

(d) opposed strongly

7. Take for granted

(a) to consider as real

(b) to admit

(c) to accept readily

(d) to care for

8. Left high and dry

(a) wounded

(b) alone

(c) depressed

(d) neglected

9. Ended in a fiasco

(a) had no effect

(b) was an utter failure

(c) resulted in blood shed

(d) was a disaster

10.Cut him off, without a shilling

(a) disinherited him

(b) snubbed him

(c) gave him only a shilling

(d) sent him away with a shilling

Answer
1. (c)

2. (c)

3. (c)

4. (a)

5. (b)

6. (d)

7. (a)

8. (d)

9. (b)

10. (a)

GovernmentAdda Recommends  Online Tyari Mock Test
RRB Group D Speed Test Attempt Now Attempt Now
Railway RRB Pshyco Complete Package  Get It Now
SSC CHSL, CGL Mock Test (1 free+30 Paid) Attempt Now

 

RRB JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
FCI Free Study Material PDF Books Free Download Now
SSC JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages) Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

SSC CGL 2018 : Idioms and phrases quiz

150+ RRB NTPC Previous Solved Papers PDF  Free Download Now RRB NTPC Free Study Material …

error: