SSC CGL 2018 : one word substitution quiz | | GovernmentAdda
Home / Daily Dose / One Word Substitution / SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now

Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Get Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

Print Friendly, PDF & Email

1. One who dabbles in fine arts for the love of it and not for monetary gains
A. Connoisseur
B. Amateur
C. Professional
D. Dilettante

2. A school boy who cuts classes frequently is a
A. Defeatist
B. Sycophant
C. Truant
D. Martinet

3. Ready to believe
A. Credulous
B. Credible
C. Creditable
D. Incredible

4. Medical study of skin and its diseases
A. Dermatology
B. Endocrinology
C. Gynealogy
D. Orthopaedics

5. A person who tries to deceive people by claiming to be able to do wonderful things
A. Trickster
B. Imposter
C. Magician
D. Mountebank

6. A dramatic performance
A. Mask
B. Mosque
C. Masque
D. Mascot

7. One who does not marry, especially as a religious obligation
A. Bachelor
B. Celibate
C. Vigin
D. Recluse

8. That which is perceptible by touch is
A. Contagious
B. Contingent
C. Tenacious
D. Tangible

9. Very pleasing to eat
A. Appetising
B. Palatable
C. Tantalising
D. Sumptuous

10. The part of government which is concerned with making of rules
A. Court
B. Tribunal
C. Bar
D. Legislature

Answers:-
1. B
2. C
3. A
4. A
5. A
6. C
7. B
8. D
9. B

10.D

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now Quant Booster – A Complete Maths …

  • Nikhil chandrashekar

    1st question D is the answer

error: