SSC CGL 2018 : one word substitution quiz | | GovernmentAdda
Home / Daily Dose / One Word Substitution / SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now

Download Quant Power Book (800+ Pages) Free Download Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

1. An object, building, or work of art from the ancient past

(a) fresher

(b) antiquities

(c) taboo

(d) contemporary

2. Large luxurious car; usually driven by a chauffeur

(a) omnibus

(b) wagon

(c) limousine

(d) tesle

3. A person who searches for and collects discarded items

(a) founder

(b) hunter

(c) poor

(d) scavenger

4. A raw material or primary agricultural product that can be bought and sold, such as copper or coffee

(a) commodity

(b) product

(c) goods

(d) seed

5. A performance by two singers, instrumentalists, or dancers

(a) limerick

(b) duet

(c) lecher

(d) ballad

6. Disinfect or purify (an area) with the fumes of certain chemicals

(a) circulate

(b) cleaning

(c) fumigate

(d) rinse

7. A male servant (especially a footman)

(a) obedient

(b) lackey

(c) pupils

(d) champion

8. A great work of art or literature

(a) artist

(b) pliagarism

(c) duet

(d) magnum opus

9. An unvarying or habitual method or procedure

(a) habitual

(b) sty

(c) modus operandi

(d) style

10. A relationship that is purely spiritual and not physical

(a) earthy

(b) platonic

(c) mundane

(d) physical

 

ANSWER:-

1. (b)

2. (c)

3. (d)

4. (a)

5. (b)

6. (c)

7. (b)

8. (d)

9. (c)

10. (b)

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now Download Quant Power Book (800+ …

error: