Home / Daily Dose / One Word Substitution / SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

RRB ALP CBT 2 #1 Mock Test Series Get Now Buy Now
RRB Junior Engineer Best Mock Test Series Buy Now
RRB Junior Engineer Complete Free Study Material PDF Free Download Now
IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
NIACL AO Complete Free Study Material PDF  Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. A Person with a long experience of any occupation.

(a) Veteran

(b) Genius

(c) Seasoned

(d) Ambidextrous

2. Words written on a tomb

(a) Epithet

(b) Epigraph

(c) Soliloquy

(d) Epitaph

3. Stealthily done

(a) Devious

(b) Nefarious

(c) Surreptitious

(d) Villainous

4. Something no longer in use

(a) Desolate

(b) Absolute

(c) Obsolete

(d) Primitive

5. One not concerned with right or wrong

(a) Moral

(b) Amoral

(c) Immoral

(d) Immortal

6. A Person who oppose war or use of military force

(a) Fascist

(b) Pacifist

(c) Narcissist

(d) Fatalist

7. Severely abusive writing in journals

(a) Imaginary

(b) Speculative

(c) Scurrilous

(d) Sarcastic

8. Call upon god or any other power like etc for help or protection

(a) Invocation

(b) Involution

(c) Inundation

(d) Revocation

9. One who has become dependent on something or drugs is

(a) Adamant

(b) Edict

(c) Addict

(d) Derelict

10.Succession of rulers belonging to one Family

(a) Dynasty

(b) Lineage

(c) Ancestry

(d) Progeny

 

ANSWER:-

1. (a)

2. (d)

3. (c)

4. (c)

5. (b)

6. (b)

7. (c)

8. (a)

9. (c)

10. (a)

Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now
Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

RRB ALP CBT 2 #1 Mock Test Series Get Now Buy Now RRB Junior Engineer …

error: