SSC CGL 2018 : one word substitution quiz | | GovernmentAdda
Home / Daily Dose / SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

SSC CGL 2018 : one word substitution quiz

IB Security Assistant Free Mock Test Attempt Now For Free
IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. A net drawn through a river or across ground to trap fish or game
(a) find

(b) search

(c) dragnet

(d) pursuit

2. Cross or walk in the street or road unlawfully

(a) catwalk

(b) takewalk

(c) cakewalk

(d) jaywalk

3. A humorous five-line poem with a rhyme scheme aabba

(a) rock

(b) duet

(c) limerick

(d) lullaby

4. The act of singing a quiet song to lull a child to sleep

(a) singing

(b) duet

(c) limerick

(d) lullaby

5. Resembling a dream

(a) experimental

(b) surreal

(c) practical

(d) real

6. An authoritative person who divines the future

(a) chaneller

(b) medium

(c) seer

(d) psychic

7. Preserve a dead body

(a) cherish

(b) embalm

(c) wrap

(d) process

8. A group of troops stationed in a fortress or town to defend it

(a) hospital

(b) camp

(c) garrison

(d) base

9. A health facility where patients receive treatment

(a) asylum

(b) infirmary

(c) hostel

(d) sick

10. A long, thin line or mark of a different substance or colour from its surroundings

(a) refine

(b) crude

(c) streak

(d) butt

 

ANSWER:-

1. (c)

2. (d)

3. (c)

4. (d)

5. (b)

6. (c)

7. (b)

8. (c)

9. (b)

10. (c)

GovernmentAdda Recommends

OnlineTyari Mock Tests

IBPS Clerk Complete Mock Test Package Attempt Now For Free
SSC CGL Complete Mock Test Package Attempt Now For Free
SSC CPO Complete Mock Test Package Attempt Now For Free
RRB ALP CBT 2 Complete Mock Test Package Attempt Now For Free

 

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Spotting Error Tricks & Tips In Detail

IB Security Assistant Free Mock Test Attempt Now For Free IB Security Assistant Complete Free …

error: