SSC CGL GA Questions asked in 9th August-Shift-1 | | GovernmentAdda
Home / SSC / SSC CGL GA Questions asked in 9th August-Shift-1

SSC CGL GA Questions asked in 9th August-Shift-1

SSC CGL 2017 Tier-I first shift is over. These questions are based on the type of GA questions asked in the first shift of the exam (9th August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. How many players are in Volleyball team?
Ans:Six

Q2. What is the reason of mirage formation?
Ans:Total Internal Reflection

Q3.Why is the bending of light in slit?

Q4. Which of the following is not a member of BRICS ?
Ans:The Members of BRICS are :Brazil, Russia, India, China and South Africa.

Q5. Kalapani is a disputed territory between India and which country?
Ans:Nepal

Q6. What is Ujjawala Scheme?
Ans:Provides free LPG connections to the women below BPL.

Q7.Which type of blood cell is responsible for the transportation of oxygen ?
Ans:RBC

Q8.Who won the 2016 Global Indian of the Year award?
Ans:Aishwarya Rai Bachchan

Q9. Which removes wastes and extra water from the blood to form urine?
Ans:Kidney

Q10.Who gives oath to the President of India?
Ans:Chief Justice of India

Q11.Tropical Cyclone in china is known by the name?
Ans:Typhoon

Q12. acid + base → —- + water
Ans:Salt

Q13. Sovereignty in Constitution related question.

Q14.Who gave theory of equilibrium in economics?
Ans:Leon Walras

Q15. Match of the following: Temples and State ?

Q16.Book Author related question.

Q17. Who invented television?

Q18. Mahatma Gandhi’s first Satyagraha movement?

Ans:The Champaran Satyagraha of 1917

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam | Study Plan | Complete Syllabus | Previous Year Exam Analysis

SSC CGL Tier-2 : Strategy To Crack The Exam |Study Plan | Complete Syllabus | …

SSC CGL 2016 Final Allocation

  Staff Selection Commision has released the allocation of Dept. for the candidates selected for …

error: