Home / SSC / SSC MTS / SSC MTS Tier-I 2017 All Shifts Memory Based Questions Asked

SSC MTS Tier-I 2017 All Shifts Memory Based Questions Asked

SSC MTS Tier-I 2017 All Shifts Memory Based Questions Asked


SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-1 [10:00-11:30]

These questions are based review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.

To Clear Quantitative Aptitude Section You must Have Quantitative Aptitude Tricks Book Buy Now From Here

Buy Now

 

Q1. Which of the following was recently awarded the Bharat Ratna?
Ans. Recent awardee(s): Madan Mohan Malaviya (Posthumous), Atal Bihari Vajpayee

Q2. Which neighbouring country’s second name is Burma?
Ans. Myanmar (Burma)

Q3. 2019 cricket world cup will be held in which country?
Ans. The 2019 Cricket World Cup is scheduled to be hosted by England and Wales, from 30 May to 15 July 2019.

Q4. How many houses are there in Indian Constitution?
Ans- PARLIAMENT OF INDIA. The Constitution of India which came into force on 26 January 1950, provides for a bicameral Parliament consisting of the President and the two Houses known as the Council of States (Rajya Sabha) and the House of the People (Lok Sabha).

Q5. Blindness is caused by?
Ans- Deficiency of vitamin A

Q6. Which of the following roots are not eatable?
(a) Carrot
(b) Radish 
(c) Wheat
(d) ?? 
Correct answer: Wheat

Q7. One question about temperate zone

Q8. Ohm is the SI unit of?
Ans-The ohm (symbol: Ω) is the SI derived unit of electrical resistance.

Q9. Who was the inventor of the barometer?
Ans- Evangelista Torricelli

Q10. Which Vitamin is responsible for Clotting of Blood?
Ans-Vitamin K

Q11. Which of the following lies between Tropic of Cancer & Tropic of Capricorn?

Q12. In which Historic age the Use of Stones started?
Ans-Stone Age

Q13. What happens when Fluoride & Sodium are combined?
Ans-Sodium fluoride

Q14. What is the place of mercury in the solar system?
Ans-The first place. Mercury is a planet in our solar system. It is the smallest of the eight planets. It is also the closest to the sun.

Q15. Which of the following is Greco Buddhist art?

Q16. Constitution came into existence on which date?
Ans- The Constitution of India came into force on 26 January 1950.

Q17. Amalgam contains which main element?

Q18. What is the SI unit of conductance?
The siemens (symbolized S) is the Standard International (SI) unit of electrical conductance. The archaic term for this unit is the mho (ohm spelled backwards).

Q19. What is national income?

Q20. How is NNP calculated?

Q21. Which Scheme is related to physical aid of BPL? 
Ans- “Rashtriya Vayoshri Yojana”, a ‘Scheme for providing Physical Aids and Assisted-living Devices for Senior citizens belonging to BPL category’

Q22. Ribs are connected to which part in humans?

Ans- sternum . Humans have 24 ribs (12 pairs). The first seven sets of ribs, known as “true ribs” also known as vertebrosternal ribs, are directly attached to the sternum through the costal cartilage.

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-3 [4:30-06:00]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. Make in India Initiative was started in which Month?
Ans- It was launched by Prime Minister Narendra Modi on 25 September 2014.
Q2. Who invented ‘Steam engine’? 
Ans- James Watt
Q3. Who was the Chairman of Drafting Committee? 
Ans- Dr. B.R. Ambedkar
Q4. Dhyan Chand trophy is related to which game ?
Ans- Hockey
Q5. What is the name of First Super Computer of India? 
Ans- Supercomputer PARAM
Q6. Who is the writer of the book ‘True Colors’? 
Ans- Kristin Hannah
Q7. How the day and night occur? 
Ans-(rotating) Day and night are due to the Earth rotating on its axis, not its orbiting around the sun.
Q8. Which of the following is Indian Flute Player? 
Ans- Pandit Hariprasad Chaurasia (born 1 July 1938) is an Indian classical flautist, who plays the bansuri, an Indian bamboo flute, in the Hindustani classical tradition.
Q9. What is Sand? 
Ans-Sand is a mixture. Sand is classified as a heterogeneous mixture because it does not have the same properties, composition and appearance
Q10. which of the following tree has weak stem? 
Q11. how water goes up a tree? 
Ans-
Q12. What is dairy? 
Ans- Primary economic area
Q13. One question related to ‘ velocity’ and ‘kinetic energy ‘. 
Q14. the first session of Congress was held ?
Ans- at bombay
Q15. What is Atom? 
Ans- the smallest unit matter
Q16. Unemployment in urban areas related question. 
Q17. Ibn Battuta related to which country? 
Ans- Ibn Battuta was a Moroccan scholar who widely travelled the medieval world.
Q18. One question related to ‘Action and Reaction on a thing at the same time. 

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-1 [10:00-11:30]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1. Which is gaseous layer around the earth? 
 
Q2.What is nephron?
Ans- each of the functional units in the kidney, consisting of a glomerulus and its associated tubule, through which the glomerular filtrate passes before emerging as urine.
 
Q3.Who established Azad Hind Fauj?
Ans- Founders: Subhas Chandra Bose, Rash Behari Bose
 
Q4.The number of writs in the constitution?
Ans-The Constitution broadly provides for five kinds of “prerogative” writs: habeas corpus, certiorari, mandamus, quo warranto and prohibition.
 
Q5.”Ace” word is related to which game?
Ans- Tennis
 
Q6.Who is the Writer of unaccustomed earth book?
Ans- Jhumpa Lahiri
 
Q7.Which of the following is not part of Indian gov.?
 
Q8.Nucleus containing carbon atoms are called 
 
Q9.The first women recipient of Ashok chakra award? 
Ans-For her bravery, the Government of India posthumously awarded Bhanot the Ashoka Chakra Award, India’s highest gallantry award for bravery in the face of the enemy during peace time. She is the youngest recipient and the first woman recipient of this award.
 
Q10.One question from Pradhan mantri jeevan bima yojana.

To Clear Reasoning Section You must Have Reasoning Tricks Book Buy Now From Here

Buy Now

 

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-1 [10:00-11:30]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1. Which is the nearest star to earth?

Q2. One question related to Fragile.
Q3. Who was the son of Bindusar?

Q4. Which is the First organic country of the world?

Q5. Which of the following comes under primary sector?
(a) Banking
(b) Dairy
(c) Transport

Q6. Salt Satyagraha ended at?
Q7. Which metal used for railway track joints?Q8. One question was related to Mudra Yojana.

Q9. One was related to Bharat Ratna.

Q10. Book Geetanjli written by Rabinder Nath Tagor was the set of?

Q11. The number of players in basketball?Q12. “Freedom of speech” comes under which fundamental right?

Q13. Which is the most available metal in the Universe?

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-3 [4:30-6:00]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi-tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1.When was Sukanya Samridhi Scheme launched?
 
Q2.Weaving of clothes comes under which sector?
 
Q3.Where pole star lies?
 
Q4.Which country do not have documented Constitution?
 
Q5.Which is responsible to transport water in plants?
Ans. Xylem
 
Q6.Midrib of leaf is known as?
 
Q7. When day and night are of approximately equal duration?
Ans. Equinox
 
Q8. Who among the following Sultan shifted from Delhi to Daulathabad?
 
Q9. Salts of Soaps and sodium contains which acid?
 
Q10. Another name of vitamin C?
Ans. Ascorbic acid
 
Q11. Who is the author of “Playing it my way”?
Ans. Sachin Tendulkar
 
Q12.Which form of energy does a wound watch spring have?
 
Q13. How many numbers of players are there in football?
 
Q14. Race & religion comes under which act?
 
Q15. Night blindness is the deficiency of which Vitamin?
Ans. Vitamin A
Q16. Which was the first sound movie? 

Ans. Alam Ara

To Clear English Sections You must Have English Tricks Book Buy Now From Here

Buy Now

 

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-2 [1:30-3:00]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi-tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1. Who got 2016 Arjun award?
Ans. shiv thapa

Q2. Who invented the airplane?
Ans. wright brothersQ3. On violation of fundamental right, a person can go to supreme court this comes under which right? 
Ans. right to constitutional remedies.

Q4. One question from book & authors

Q5. One question from primary device.

Q6. One match the following in which river & state was given. You have to find out the wrong one.

Q7. Sunil Chhetri is related to which whihc sport?

Q8. An object is moving in straight path with uniform velocity?

Q9. Chabahar port agreements between india,afganisthan and____________?
Ans.Iran

Q10. Who adopted the title of Maharajadhiraja?
Ans. Chandragupta

Q11. Who is called the soul of indian constitutional?

Q12. Flood of fire is written by whom?

Q13. What is called national income.

Q14. Pradhan Mantri Suraksha bima yojna age is between 18 to _____.

Q15. What is the function of Salivary amylase?

Q16. Ram and cache memory are primary memory?

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-1 [10:00-11:30]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi-tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1. The distance of a free falling is given by?

Q2. Plant with branches grow much above the ground is called?
Q3. Plants with green and tender stem are called ________ .

Q4. Lung is enclosed in which membrane?

Q5. Which Indian neighbours country is not landlocked?

Q6. Jan Dhan yogna started in which year?

Q7. Who is the author of “My life my country”?

Q8. Basel convention is related to?

Q9. What is the SI unit of acceleration?

Q10. Sabarimala temple is located in which state?

Q11. Which imaginary line cuts earth into 2 equal parts?

Q12. Wide ball is related to which sport?

Q13. Agriculture comes under which sector?

Q14. Who discover radium?

Q15. Who is the chairman of Rajya Sabha?
Q16. Who is the player of the year FIFA 2016?

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-2 [1:30-3:00]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi-tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1. Which is not present in nucleus of hydrogen?
Ans. Neutron

Q2.In which of the following number of proton is equal to number of neutron?
Q3. Who got bravery award recently?

Q4.ShekharNaikk belong to which game? 
Ans. Cricket

Q5. Who discovered perodic table?
Ans. Dimitri MendeleevQ6.Fundamental Rights comes under in which part of constitution?
Ans. part 3Q7. Who is the writer of book “Narendra Modi: A political Biography”? 
Ans. Marino AndyQ8. Spell Check: 
a)bulletin
b)accomodate

Q9. Idoms/phrases: bed of roses

Q10. Antonym: feeble 

Q11. how many Factor of 120?Q12. How much amount is given by Jeevan Jyoti yojana?
Ans. 2 lakh

Q13. Cotton weaving and agriculture comes under which sector?
Ans. primary sector

Q14. Who was the famous ruler in mauryas?
Ans. AshokaQ15. One question related to Equator?

Q16. Which is present in haemoglobin?

Q17. Match the following?
Indus-pak,kosi-Nepal, ganga-bangladesh

Q18. Nitrogen and phosphorus in sewage-inorganic compounds

Q19 . Which is not the member of G4 countries?

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-1 [10:00-11:30]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi-tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1. Why electrician wear rubber gloves?

Q2. Number of fundamental rights in the Indian constitution?Q3. According to the Indian constitution, the Indian government has how many organs?

Q4. Which country got 2017 champion trophy?

Q5. Which country is not the member of Mekong–Ganga Cooperation?

Q6. Who invented the radio?

Q7. Who is the winner of Lok Sabha lifetime achievement award?

Q8. Panchasheel agreement between which countries?

Q9. “My music my life” is the autobiography of?

Q10. Purna Swaraj statement was given by?

Q11. How many planets are there in Solar system?

Q12. With which state Pakistan does not share its boundary?

Q13. What is the full form of GDP?

Q14. Who is the UNICEF or UNESCO ‘s Peace Award winner?

Q15. Who is the author of “God’s of Antarctica”?


Q16. How to identify Atomic Number?

To Clear Computer Awareness Section You must Have Computer Awareness Book Buy Now From Here

Buy Now

 

SSC MTS Tier-I 2017 Exam Questions Shift-2 [1:30-3:00]

These questions are based on the review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi-tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.
 
Q1. Who got 2017 booker prize?

Q2. Who is the author of “God of small things”?
Q3. If 1.17% discount was given on MRP 68000 then what is the SP?

Q4. {(0.7)³+(0.3)³}÷{(0.7)²-(0.7×0.3)+(0.3)²} = ?

Q5. {(48% of 5200)+(18% of 6300)} = ?

Q6. If P & Q complete a piece of work in 8 days, Q & R complete the same work in 16 days and R & P complete the same work in 8 days. Then in how many days they will together complete the whole work?Q7. What is the LCM OF 24, 60 & 48?

Q8. Find the average of 1²-2²+3²-4²+5²…….9² ?Q9. Find the successive discount of 12% & 20%?

Q10. One question from ajanta cave.

Q11. If SHIP =1+3+5=531,
LIKE= 3+4+6=643
Then HELLO 7+3+5+8=?

Q12. A walk west 5 km then turn right and walk 10km then again turn right and walk 15 km how far he from the starting point?

Q13. Find the missing term
ACB, EGF, HJI, _____

Q14. Find the missing term
4, 9, 16, ? , 36, 49, 64Q15. Antonym: 
Shrink
Unruly

Q16. Phrase/idioms:
A stone’s throw

Q17. Topic of Cloze test: Summer vacation 

Q18. If P=5000 R=12%. T=2 Years. Then what is the value of CI?

SSC MTS Tier-I 2017 Questions: 3rd October

These questions are based review given by students who have attempted the SSC MTS exam. Candidates having MTS (multi tasking staff) Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. Directive Principles of State Policy (DPSP) belongs to which part in Indian Constitution? 
Ans. Part 4

Q2. Who invented Internet Protocol? 
Ans. Bob Kahn

Q3. Which Mughal took chair after Akbar?
Ans. Jahangir

Q4. Which age group can apply for Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana?
Ans. between 18 and 50 years

Q5. Which mountain divides Asia and Europe? 
Ans. Ural Mountains

Q6. What is Ubuntu? 
Ans. Operating System

Q7. Synonym/Antonym

  • Scatter
  • Ethical
  • Charity
  • Inspire
  • Mediocre
  • Resume

Q8. Spelling Check 

  • Dialogue
  • Celebrate

Q9. DI – Histogram

Q10. Skeet is related to which game?

Q11. Mohiniyattam is the dance form of which state?

Q12. When was Rastramandal held in India?

Q13. Sir creek line between which country?

Q14. Who is the author of “India at risk”?

Q15. Which dance related to martial arts?
Ans. chaau

Q16. What is the minimum amount of Sunkanya scheme?

Q17. Pole star called ______. 
Ans. north star

Q18. Which state got Best E gov award 2017?
Ans. Andhra Pradesh

Q19. Trade in sea?

Q20. Gulf of Mannar seperate?

Q21. Jet plane – KE+PE energy

Q22. Sex birth caste comes in which article of Indian Constitution?

Q23. What is the full form of HTTP?

Q24.Photo cell change light energy into ______?

Q25. Which product is formed when CaO reacts with water?
Ans. slaked lime

Puzzles & Seating Arrangement Short Tricks Book

Buy Now

 

SSC MTS Tier-I : 4th October, 1st Shift

English language section was of easy level, No questions were asked from One-word substitution.Questions are being asked from jumbled paragraph topic.

Antonym 

  • Lurk
  • Lethargic
  • Command

Synonyms :

  • Lean
  • Defend
  • Goan
Cloze Test : Based on “Influence of fashion trend on youngster”

One word Substitution : Handicraft

Phrase & Idioms: 
  • Call out
  • Rest on one’s oars.

Spelling Test : 
  • Challenge
  • Deficient
Quantitative aptitude was of moderate level. There were no questions from trigonometry & algebra.

Some questions from exam:

  • When a number is divided by 18 leaves a remainder 15 .what is the remainder when same number is divided by 6.
  • Data Interpretation – Line Graph – Income of two companies A & B was represented in a line graph.
  • Find the sum 13+14+16+20.
  • The average of six numbers is 18. One number is being excluded & the average now is 17. Find the excluded number?
  • Find the area of a square whose diagonal is 10 cm?

 

General Awareness

Some questions from Exam:

  • Arrange in decreasing order static friction, sliding friction, rolling friction?
  • In which country, FIFA Football World Cup 2018 will be held?
  • Number of fundamental duties mentioned in the part 4 of Indian constitution?
  • In which year the Rowlatt act was passed?
  • What is the full form of GNP?
  • What is the full form of ASCII?
  • Who invented AC?
  • Who passes the bill?
  1. Rajya Sabha
  2. Lok Sabha
  3. Both Rajya & Lok Sabha
  • Who had constructed the 250 Km road in Myanmar?
  • What is Metallurgy process?
  • Name the process which balances the CO₂ and O₂?
  • What does Excretion means?
  • Alapana folk dance is related to?
  • Order of rising sun award to former union minister?
  • Steam engine converts the heat energy into?
  • “Alice’s Adventures in Wonderland” is a novel written by?
  • Winter Solstice month?
  • One question from books & authors.
  • One question from Uday Scheme.

 

SSC MTS Tier-I 2017: 9th October, 1st Shift

English Language

English language section was of moderate level,.

Spelling Correction: 

  • Heinous
  • Concession

Idiom:

  • Bone of contention
  • Open your arms

Antonym/Synonym:

  • Smear
  • Hail
  • Grudge
  • Fickle

Close test:  “Poverty in developing countries”

General Awareness

Some questions from Exam:

  • Which Krishi Kalyan case announced in the 2017 budget?
  • One country’s senior delegate to another country? [Ans: Ambassador]
  • Which Indian Airport was ranked first in Customer Satisfaction index?
  • What is the formula of Ammonium phosphate?
  • Heat is a…..?
  1. biotic component
  2.  abiotic component
  3.  both
  4.  none
  • Who is the author of the book, India 2020. [Ans. Dr. APJ Abdul Kalam]
  • President rule come under which article?
  • The Term “Below the belt” is related to which Sport? (hockey, cricket, baseball, boxing)
  •  Zacharias Janssen is the inventor of….
  1.  microscope
  2.  telescope
  3.  stethoscope
  • Name the first capital of chalukya?
  • The shape of pacific ocean?

SSC MTS Tier-I 2017 Questions: 10th October

Q1. Who is the writer of “My experience with truth”?

Q2. Mahayan related to which religion?

Q3. Which Deals made between India and Sri lanka to develop trade and technology?

Q4. What is caused by the deficiency of Vitamin A?

Q5. Languages come in which schedule in Indian Constitution?

Q6. Who is the inventor of Laser?

Q7. Who is the first Indian footballer to play outside?

Q8. Who is the author of Prison diary?

Q9. What is the formula of Potassium permagnate?

Q10. Rajpath in Delhi is called?Q11. Alpna folk dance related to which state?

Q12. Which is the biggest continent after Asia? 

Q13. Who invented air condition?

Q14. Who got Japan ka order of rising award 2017?

Q15. Antonym:

  • Forsake
  • Solace


Q16. Synonym:

  • Steady
  • Invade
  • notorious

Q17. Idiom: To doctor the accounts.

Q18. When was Rowlett act introduced?

Q19. Who made 250km long border road of India and Myanmar?

Q20. Where will be 2018 FIFA men world cup held?

Q21. Summer season time?

Q22. Middle elements of periodic table is called?

Q23. Name the country with which Tamil Nadu signed an agreement related to Fishermen scam? 

Q24. What is the full form of GNP?

Q25. What is the full form of ASCIIC?

Q26. Who is the writer of “Alice in wonderland”?

Q27. Cloze Test: Based on Unemployment problem

Q28. The other name of per capital income?

Q29. What is the main function of stomach?

Q30. 67.5 south latitude axis name

To Clear English Sections You must Have English Tricks Book Buy Now From Here

Buy Now

 

SSC MTS Tier-I 2017 Questions: 11th October

Q1. What is present in saliva?

Q2. Spelling Correction:

  • Parallel
  • Proceed


Q3. Who defeated Muhammad Ghori?

Q4. Antonym/ Synonym

  • Thrive
  • Scorn

Q5. What is the characteristics of fuse?

Q6. Pancreas act as endocrine or exocrine or both?

Q7. Who is the author of “India freedom crisis”?

Q8. Which part belongs to Emergency?
(a) part 9
(b) part 15
(c) part 18

Q9. Which person does not receive Dhyanchand award?

Q10. The light of sun made biotic or abiotic or both?

Q11. What is the remainder when 631×632×633 is divided by 5?

Q12. Disaster management comes in which part of the constitution?

 

SSC MTS Tier-I 2017 Questions: 12th October

 

Q1. Atomic theory proposed by whom?

Q2. What was discovered by F. Banting?

Q3. Arrange Delhi sultans order.

Q4. Who got Best indian CM award?

Q5. Blood stored in
(a) Heart
(b) spleen
(c) liver
(d) lungs

Q6. Golden ball award is related to which sport?

Q7. Which of the following is not digest in food?
(a) Cellulose
(b) Carbohydrate
(c) Fat
(d) Protien

Q8. In which condition Plant process remains cool?

Q9. Jallianwala Bagh massacre was held  In which year?

Q10. What is the value of √(23+2√130)?

Q11. Antonym:

  • Adultery

Q12. How many number are between 1-100 that is divisible by 3 but not divisible by 2?

Q13.Venn diagram of Player, cricketer and woman.

Q14. What is the speed of train in km/h if it crosses a pole in 10 seconds and length of the train is 150 m?

Q15.If the Amount for 1st year was 3900 and for 2nd year 5070, then what is the rate of comound interest?

Q16. Who got Ballon d’ foot ball award 2016?

SSC MTS Tier-I 2017 Questions: 13th October

 

Q1. Finding and clearing errors in program?

Q2. Timor associated with which sports?

Q3. Meghadūta is written by? 

Q4. Who got 2016 Mother Teresa award? 

Q5. Buddha used to teach in which language?

Q6. Theory of atom is written/discovered by?

Q7. Which technique used in SONAR?

Q8. Chola architecture style in South India?

Q9. Synonyms:

  • Longevity
  • Yearn
  • Aggravate

Q10. Antonyms:

  • Duplicate

Q11. Idioms/Phrases: Don’t put all egg in one basket

Q12. Data interpretation (DI):  Pie chart 

Q13. One question from Vitamin.

Q14. Cloze test:  Environment related

 

To Clear Quantitative Aptitude Section You must Have Quantitative Aptitude Tricks Book Buy Now From Here

Buy Now

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.
error: