Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now
SSC CGL,CPO,GD 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
IBPS Clerk 2018 Study Material & Book Free PDF Free Download Now
Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages)  Free Download Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. Microsoft .NET is __________
(a) Open Source
(b) Closed Source
(c) Browser
(d) All of above

2. Shell is the exclusive feature of
(a) UNIX
(b) DOS
(c) System software
(d) Application software

3. What is a program
(a) A set of instruction
(b) A set of algorithm
(c) A set of pseudo code
(d) All of above

4. Which of the language can be used for both business & scientific applications?
(A) None
(B) PASCAL
(C) BASIC
(D) Both B & C

5. UNIX is closely associated with Which of the following language?
(A) Java
(B) C
(c ) PASCAL
(D) All the above

6. _______ Is an example of Compiled and Interpreted language.
(A) C
(B) BASIC
(C) C++
(D) Java

7. BASIC stands for –
(A) Base All Some Translation Code
(B) Business At Some Translation Code
(C) Beginners All Purpose Symbolic Instruction Code
(D) None of the above

8. Machine Level Language is –
(A) Understood by computer without translation
(B) Need to compile
(C) Need to Interpret
(D) Need to generate binary language

9. Who developed the language C#?
(A) Dennis Ritchie
(B) Brian Kernighan
(C) Anders Hejlsberg
(D) John McCarthy

10. Source file contains –
(A) Machine Understandable code
(C) Text Data
(B) Program code
(D) Object code

Answers :-

1. b
2. a
3. a
4. d
5. b
6. d
7. c
8. a
9. c

10. b

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

IB Security Assistant Complete Free Study Material PDF Free Download Now SSC CGL,CPO,GD 2018 Study …

error: