Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose) | | GovernmentAdda
Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)
Quant Booster Free PDF Download

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now

Quant Booster – A Complete Maths Shortcut Book (850+ Pages) Get Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now

1. Which of the following groups consist of only output devices ?
a) Scanner, Printer, Monitor
b) Keyboard, Printer, Monitor
c) Mouse, Printer, Monitor
d) Plotter, Printer, Monitor
e) None of these

2. All of the following are examples of real security and privacy risks Except?
a) hackers
b) spam
c) viruses
d) identify theft
e) None of these

3. IT stands for—
a) information Technology
b) integrated Technology
c) intelligent Technology
d) interesting Technology
e) None of these

4. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers ?
a) Personal Computers
b) Supercomputers
c) Laptops
d) Notebooks
e) None of these

5. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as?
a) pulling
b) pushing
c) downloading
d) transferring
e) None of these

6. Which part of the computer helps to store information ?
a) Disk drive
b) Keyboard
c) Monitor
d) Printer
e) None of these

7. ________is the process of carrying out commands?
a) Fetching
b) Storing
c) Executing
d) Decoding
e) None of these

8. A(n)________contains commands that can be selected?
a) pointer
b) menu
c) icon
d) button
e) None of these

9. Sending an e-mail is similar to?
a) picturing an event
b) narrating a story
c) writing a letter
d) creating a drawing
e) None of these

10. Microsoft Word is an example of?
a) an operating system
b) a processing device
c) application software
d) an input device
e) None of these

ANSWERS:
1.d
2.b
3.a
4.b
5.c
6.a
7.c
8.b
9.c
10.c

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

SSC CGL Study Material Book Free PDF >> Download Now Quant Booster – A Complete Maths …

error: