GA Questions SSC CGL Tier-1 | 9th August-Shift-2 | | GovernmentAdda
Home / SSC / GA Questions SSC CGL Tier-1 | 9th August-Shift-2
Governmentadda telegram channel and group

GA Questions SSC CGL Tier-1 | 9th August-Shift-2

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now

Download Quant Power Book (800+ Pages) Free Download Now
Download Reasoning General Intelligence Power Book (1200+ Pages)  Free Download Now
Q1-Amazon river flows through which country?

Ans: South America

Q2-Konark temple was made by which king?
Ans: Narasimhadeva I

Q3-India shares maximum borderline with which country?
Ans: Bangladesh

Q4-Forest Research Institute of India is in which state?
Ans: Dehradun in Uttarakhand

Q5-Similar types of cells form?

Q6-Question related to Types of plant tissues.

Q7- Who is the Author of the book ‘Numbers do lie’?
Ans: Aakash Chopra

Q8-Who is the Executive head of INDIA?
Ans: The President

Q9-What Constitutes the Parliament?
Ans:The President and the Two houses

Q10-Din Dayal Scheme is implemented in which state?

Q11-First Governor General of Bengal?
Ans:Warren Hastings

Q12-Property of electromagnetic waves?

Q13-Miss Universe 2016
Ans:Iris Mittenaere

Q14-UN Secretary General
Ans:António Guterres

Q15-Who discovered bacteria?
Ans:Anton van Leeuwenhoek

Q16-Disguised unemployment meaning?

Q17. Which state has Longest Coastline ?
Ans:Gujarat

 

 Download English Power Book (2000+ Pages)  Free Download Now

 

About GovernmentAdda

We provide all Govt Jobs Like Banking, SSC, FCI,UPSC, Railways and all other important government exams Study Materials,Tricks,Quizes,Notifications,Videos etc.

Check Also

SSC All Maths Books Free PDF Download NOW

130+ SSC CGL Previous Papers With Solution Free >> Download Now Download Quant Power Book (800+ …

error: